FIND US ON FACEBOOK

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

CHEMISCHE PEELING

Hemijski piling

Bij chemische peeling wordt een chemische oplossing gebruikt om de onregelmatigheden van de gezichtshuid minder zichtbaar te maken, waarbij de buitenste beschadigde lagen verwijderd worden. Het kan helpen bij mensen die vlekken en rimpels op hun gezicht of pigmentafwijkingen hebben. Hierbij wordt fenol, trichloorazijnzuur (TCA) en AHA fruitzuur (AHA) gebruikt. De gebruikte formule kan aan de iedere patiënt/e worden aangepast. Hoewel een chemische peeling samen met een facelift kan worden uitgevoerd, is het geen vervanging voor deze operatie en zal ook het verouderingsproces niet tot staan brengen of vertragen. Deze brochure biedt u algemene informatie over bepaalde soorten behandeling met chemische peeling en de resultaten die u kunt verwachten. U krijgt hier geen antwoord op al uw vragen, want veel hangt van de individuele situatie van de patiënt/e af. Als u en uw chirurg een besluit nemen over een bepaald peelingprogramma, moet u uitleg verlangen over alle bijzonderheden die u niet begrijpt.

U moet er dus goed over nadenken of chemische peeling de juiste oplossing voor u is. Chemische peeling wordt meestal om cosmetische redenen uitgevoerd – om uw uiterlijk te verfraaien en uw zelfvertrouwen te bevorderen. Met chemische peeling kunnen ook pre-cancer tumoren van de huid verwijderd worden, littekens van acne op het gezicht worden zachter gemaakt en het is zelfs mogelijk om acne onder controle te brengen. In bepaalde gevallen kan de verzekering de kosten voor chemische peeling vergoeden. Controleer uw verzekeringspolis en neem nog voor de operatie contact op met uw verzekeringsmaatschappij.

AHA fruitzuren (AHA) zoals glucol, melk- of fruitzuur zijn de zachtste formules voor peeling. Zij zijn geschikt voor een oppervlakkige peeling. Deze soorten peeling kunnen resulteren in een gladdere en lichtere huid bij mensen die geen tijd hebben om zich te herstellen van een peeling met vloeibaar fenol of een peeling met trichloorazijnzuur. Een AHA peeling kan voor de behandeling van kleinere rimpels, droge gedeeltes, een vlekkige pigmentatie en acne gebruikt worden. Verschillende AHA concentraties kunnen een keer per week of met grotere intervallen gebruikt worden om de beste resultaten te verkrijgen. Uw arts neemt een besluit bij het adviesgesprek en na verschillende behandelingen kan AHA fruitzuur, zoals glucolzuur, ook in kleinere concentraties met tonic of crème worden vermengd om de huidtextuur te verbeteren, als onderdeel van de dagelijkse huidverzorging.

Trichloorazijnzuur (TCA) kan in verschillende concentraties gebruikt worden, maar wordt meestal als matig diepe peeling gebruikt. Fijne oppervlakkige rimpels, vlekken en pigmentproblemen worden vaak met TCA behandeld. De resultaten van TCA peeling zijn over het algemeen minder opvallend en duren niet zo lang als de resultaten van fenol peeling. Om goede resultaten te bereiken is meer dan één TCA peeling nodig. Het herstel na een TCA peeling duurt meestal korter dan het herstel na een fenol peeling.

Fenol is de sterkste chemische oplossing en wordt gebruikt voor een diepe peeling, bij de gezichtsbehandeling van patiënten met diepe rimpels en gedepigmenteerde vlekken of een beschadigde huid door de invloed van de zon of pre-cancer tumoren. Daar fenol soms de behandelde gebieden lichter maakt, kan de pigmentatie van uw huid de belangrijkste faktor zijn bij het besluit of dit een goede behandeling voor u is. Fenol wordt alleen voor het gezicht gebruikt; als het op de hals of andere delen van het lichaam gebruikt wordt, kunnen er littekens optreden.

Met alle chemische peelings zijn bepaalde risico’s verbonden. Chemische peeling is normaal gezien een veilige procedure, als hij door een deskundig en ervaren plastisch chirurg uitgevoerd wordt. Maar bepaalde onvoorzienbare reacties en risico’s zijn niet uit te sluiten, zoals bv. een infectie en littekens. Een chemische peeling is vooal nuttig voor kleine rimpeltjes op de wangen, het voorhoofd en rond de ogen, en eveneens voor de verticale rimpels rond de mond. Een AHA peeling kan pijn, roodheid, irritatie en korstvorming veroorzaken. Maar als de huid zich aan de behandelingen aanpast, verdwijnen deze problemen.

Met een TCA peeling zal de huid, net als vroeger, in staat zijn pigment te produceren; de peeling zal de huid niet verbleken. Na een TCA peeling krijgen de patiënten echter het advies enkele maanden na de behandeling de zon te mijden om de nieuwgevormde huidlagen te beschermen. Hoewel TCA minder agressief is dan fenol, kunnen ook hier bepaalde onvoorzienbare veranderingen in de kleur van de huid optreden.

Bij een fenol peeling verliest de nieuwe huid vaak de mogelijkheid pigment te vormen (bruin te worden). Dat betekent niet alleen dat de huid lichter wordt, maar ook dat u uw gezicht altijd tegen de zon moet beschermen. Fenol kan een bijzonder risico betekenen voor patiënten met een hartziekte. Het is belangrijk dat u de chirurg bij het bespreken van uw vroegere gezondheidstoestand op alle eventuele hartproblemen wijst.

Het is ook mogelijk dat fenol bepaalde ongewenste cosmetische resultaten veroorzaakt, zoals pigmentstoornissen. Sommige gemodificeerde fenol peelings zijn zachter en kunnen onder bepaalde omstandigheden toegepast worden.

EEN KORT OVERZICHT VAN DE FORMULES

AHA fruitzuur (AHA)
Gebruik:

• Maakt een grove droge huid glad
• Verbetert de structuur van een door de zon beschadigde huid
• Helpt bij de behandeling van acne
• Kan met een bleekmiddel vermengd worden om pigmentatieproblemen op te lossen
• Kan als voorafgaande behandeling voor TCA gebruikt worden

U moet rekening houden met het volgende:

• Misschien zijn verschillende series peelings nodig
• Bij de meeste peelingbehandelingen wordt het gebruik van beschermende crèmes aangeraden

Trichloorazijnzuur (TCA)
Gebruik:

• Maakt fijne oppervlakkige rimpels glad
• Verwijdert oppervlakkige vlekken
• Corrigeert pigmentproblemen

U moet rekening houden met het volgende:

• Kan gebruikt worden voor de hals en andere lichaamsdelen
• Een voorafgaande behandeling met retin-A of AHA crèmes kan noodzakelijk zijn
• De behandeling duurt slechts 10-15 minuten
• Beter geschikt voor patiënten met een donkere huid
• De diepte van de peeling kan geregeld worden
• De behandeling moet misschien herhaald worden om de resultaten blijvend te maken
• U moet enkele maanden een beschermende crème gebruiken
• De huid herstelt gewoonlijk snel, veel sneller dan bij een fenol peeling

Fenol
Gebruik:

• Corrigeert vlekken die door de zon, contraceptiepillen en veroudering zijn veroorzaakt
• Maakt diepe rimpels glad
• Verwijdert pre-cancer tumoren

U moet rekening houden met het volgende:

• Wordt alleen op het gezicht gebruikt
• Niet geschikt voor personen met een donkere huid
• De procedure kan riskant zijn voor patiënten met hartproblemen
• De behandeling van het hele gezicht kan een uur of langer duren
• Het herstel kan langzaam verlopen – de volledige genezing kan enkele maanden duren
• Kan sproeten op het gezicht duurzaam verwijderen
• Men moet zich daarna altijd tegen de zon beschermen, ook met een zonnecrème
• De resultaten zijn drastisch en langdurig
• Het is mogelijk dat de huid lichter wordt en dat men een grenslijn ziet

HET PLANNEN VAN EEN CHEMISCHE PEELING

In sommige landen heeft men geen artsendiploma nodig om chemische peeling uit te voeren – en dat geldt zelfs voor de sterkste fenol peeling. Veel landen hebben wetten die personen, die geen arts zijn, toestaan bepaalde peelingoplossingen te gebruiken, maar de concentratie voor het gebruik is wettelijk geregeld. Wij moeten u waarschuwen dat ook onvoldoende opgeleide artsen TCA en fenol peelings aanbieden, waarbij ze „magische technieken“ voor de verjonging van de huid beloven.

Het is heel belangrijk een goed opgeleide arts te vinden die voldoende ervaring heeft bij het vernieuwen van de huidoppervlakte. Uw plastisch chirurg biedt u verschillende peelingtechnieken aan en zal waarschijnlijk een peelingcombinatie voorstellen om bij u de beste resultaten te bereiken.

Bij de eerste adviesgesprekken is het belangrijk dat u samen met uw plastisch chirurg bespreekt wat u van de peeling verwacht. Aarzel niet om vragen te stellen en uw zorgen en twijfels te bespreken. U kunt van uw plastisch chirurg verwachten dat hij de geplande procedure tot in alle bijzonderheden met u bespreekt, zowel de risico’s als de voordelen, de herstelperiode en de kosten. Als u vroeger herpes hebt gehad, moet u de arts daarover vòòr de operatie informeren. Vergeet niet dat behandelingen met chemische peeling normaal gezien niet door de ziektekostenverzekering vergoed worden. Dit is alleen het geval, als het om medische problemen gaat.

VOORBEREIDINGEN OP DE CHEMISCHE PEELING

Uw plastisch chirurg zal u uitleggen hoe u zich op uw peelingbehandeling moet voorbereiden. Soms worden retin-A medicijnen uit vitamine A voor de voorbereiding van de huid gebruikt. Dit verdunt de oppervlaktelaag van de huid en maakt het mogelijk de TCA oplossing dieper en gelijkmatiger in de huid te laten doordringen. Als uw huid een behandeling met retin-A niet verdraagt, kan ook een AHA-crème gebruikt worden. Hydrochinon, een bleekmiddel, wordt soms samen met retin-A of AHA vòòr de eigenlijk behandeling toegepast, voraal als bepaalde delen van de huid vlekken of pigmentatieproblemen vertonen. Misschien moet u een maand of langer van te voren behandeld worden, voordat de arts een afspraak maakt voor de peeling.

Het is noodzakelijk dat u met iemand een afspraak maakt om u naar huis te brengen en u een of twee dagen te helpen, als u een fenol peeling of een diepere TCA peeling heeft ondergaan. Waarschijnlijk heeft u na een AHA peeling of een oppervlakkige TCA peeling geen hulp nodig.

WAAR WORDT DE PEELING UITGEVOERD

De meeste chemische peelings kunnen veilig in Mediterranean Plastic Surgery Center Igalo, Montenegro.

SOORTEN VERDOVING/NARCOSE

Voor een fenol en TCA peeling is er geen verdoving nodig, want de chemische oplossing werkt als een narcosemiddel. Vòòr en tijdens de operatie kunnen echter sedatieven gegeven worden, zodat u ontspannen bent en u prettig voelt. Voor een AHA peeling is geen verdoving nodig, want deze peeling veroorzaakt alleen maar een schrijnend gevoel tijdens de toepassing.

DE PEELING

AHA peelings/behandelingen: uw arts brengt de AHA oplossing op uw schone gezichtshuid aan; het proces duurt gewoonlijk niet langer dan 10 minuten. Na de peeling is geen crème of basis nodig. Afhankelijk van de sterkte van de peeling zijn periodische behandelingen nodig tot het gewenste effect is bereikt.

Voor sommige patiënten is het voldoende om één of twee keer per dag gezichtstonic of crème op AHA basis te gebruiken om het gewenste doel te bereiken. De plastisch chirurg kan retin-A of een bleekmiddel toevoegen om de behandeling thuis voort te zetten. Na een paar weken nabehandeling zal uw arts uw huid onderzoeken om vast te stellen of uw régime moet worden aangepast.

Fenol en TCA peeling: Natuurlijk wordt de huid eerst grondig gereinigd. Daarna brengt de chirurg zorgvuldig de fenol of TCA oplossing aan. Misschien zult u een branderig gevoel hebben bij het aanbrengen van de peelingoplossing, maar dit verdwijnt snel.

Een TCA peeling van het hele gezicht duurt gewoonlijk niet langer dan 15 minuten. Om het gewenste resultaat te bereiken zijn twee of meer TCA peelings nodig. Zij kunnen over enkele maanden verdeeld worden. Oppervlakkige TCA peelings kunnen iedere maand herhaald worden.

Als een fenol oplossing gebruikt wordt, smeert uw chirurg het behandelde gebied met petroleum-gel in of bedekt het met waterafstotend plakband. Bij minder diepe peelings is het niet nodig de huid af te dekken.
Voor een fenol peeling van het hele gezicht is normaal gezien een of twee uur nodig, terwijl een fenol peeling van een beperkt gedeelte van het gezicht (misschien de huid boven de bovenlip) slechts 10 of 15 minuten kan duren. Onder normale omstandigheden is één behandeling voldoende.

De chemische oplossing kan op het hele gezicht of op een bepaald gedeelte van het gezicht aangebracht worden – bv. rond de mond – soms samen met een facelift. Tot slot wordt na de fenol peeling op het behandelde gebied een dikke laag petroleum-gel aangebracht. Het is mogelijk, dat er zich een beschermend korstje over de nieuwe huid vormt. Als dit korstje weggehaald wordt, is de huid daaronder lichtroze.

NA DE BEHANDELING

Na een AHA peeling is het normaal dat de huid tijdelijk vervelt of openbarst, rood en droog wordt. Toch zullen deze verschijnselen verdwijnen, zodra de huid zich aan de behandeling aanpast. Na een fenol of TCA peeling zal uw arts u misschien medicijnen tegen de pijn voorschrijven om het eventuele branderige gevoel of het pulseren van uw huid te verminderen. Als uw gezicht met een verband is afgedekt, wordt dit na een of twee dagen verwijderd. Op het behandelde gebied verschijnt een korst of de huid gaat schilferen. Om uw gezicht goed te laten genezen is het uiterst belangrijk dat u zich streng aan de post-operatieve aanwijzingen van uw arts houdt.

Een TCA peeling kan ook een grote zwelling veroorzaken, wat van de sterkte van de gebruikte oplossing afhangt. Na een peeling met vloeibare fenol kan uw gezicht erg opzwellen. De zwelling kan zelfs tijdelijk uw ogen sluiten. U hebt dan een of twee dagen hulp nodig. Het kan ook zijn dat u alleen vloeibaar voedsel kunt eten en men zal u aanraden niet veel te praten tijdens de eerste paar dagen van uw herstel.

TERUG NAAR HET NORMALE LEVEN

Bij een AHA peeling zal de tijdelijke roodheid, het schilferen en de droge huid u niet verhinderen te werken of naar uw normale bezigheden terug te keren. Door meerdere AHA behandelingen zult u een frissere huid met een betere textuur krijgen. Vergeet ook niet dat het belangrijk is uw huid tegen de zon te beschermen. Vraag uw arts u een goede zonnecrème aan te raden met een adequate UVA en UVB bescherming en gebruik deze crème iedere dag.

Bij een TCA peeling zal het schrijnende gevoel en de lichte zwelling al in de eerste week verdwijnen. Na een week tot tien dagen is uw huid helemaal nieuw. U bent dan voldoende hersteld om tot uw normale bezigheden terug te keren. U kunt beter de zon vermijden als u niet voldoende beschermd bent.

Bij een fenol peeling begint zich na zeven tot tien dagen een nieuwe huid te vormen. Uw gezicht is in het begin erg rood en wordt langzamerhand bleker tot een rozerode kleur in de daaropvolgende weken en maanden. Tijdens deze periode is het buitengewoon belangrijk dat u een beschermende crème gebruikt, want anders kan uw huid een onregelmatige kleur krijgen.

Ongeveer twee weken na de behandeling kunt u weer aan het werk en kunt u weer tot de meeste normale bezigheden terugkeren. Uw huid is nu voldoende hersteld, zodat u make-up kunt gebruiken. (Adviezen in verband met make-up kunt u aan uw plastische chirurg vragen, lees de ASPS brochure over camouflage make-up). Na het herstel is de huid lichter van kleur, strakker, gladder en ziet er jonger uit.

UW NIEUWE UITERLIJK

De verbetering na een AHA peeling is in de eerste tijd waarschijnlijk nauwelijks te zien. U kunt zien dat uw huid een gezondere glans heeft. Met herhaalde behandelingen zult u een algemene verbetering van de textuur van uw huid opmerken.

De resultaten van een TCA peeling zijn meestal niet zo langdurig als van een fenol peeling. Maar uw huid zal duidelijk egaler en gladder zijn en er frisser uitzien.

Als u een fenol peeling wilt laten doen, kunt u een opvallende verbetering van de oppervlakte van uw huid verwachten – minder fijne rimpeltjes, minder vlekken en een gelijkmatigere huidskleur. De resultaten zullen langdurig zijn, hoewel ze niet immuun zijn voor ouderdomsverschijnselen en de invloed van de zon.

Duizenden mannen en vrouwen bereiken ieder jaar uitstekende resultaten met deze operatie. Ook u zult tevreden zijn en meer zelfvertrouwen hebben, wat de contacten met andere mensen ten goede komt. Maar deze tekst dient alleen als een algemene beschrijving – deze informatie kan niet altijd recht doen aan iedere individuele situatie en u kunt geen garantie uit bovenstaande ontlenen wat betreft de resultaten. De beste manier om kennis te maken met alle mogelijkheden is een CONSULT bij Dr. Đorđević, die al uw vragen zal beantwoorden en ervoor zal zorgen dat u er na de operatie beter uitziet en u beter voelt!

Maak kennis met uw arts

Holmedia

Operaties

sam-6sam-7sam-8sam-11sam-12sam-13sam-14BotoxSilikon

Over ons

American Aesthetic Surgery Center - Igalo

Vanaf het moment dat u onze praktijk betreedt, zorgen onze vriendelijke en deskundige medewerkers voor uw welzijn. Wij weten dat het voor u niet gemakkelijk is tot een cosmetische operatie te besluiten. U bent niet alleen bezorgd over uw gezondheid, maar ook over het esthestische resultaat. Wij stellen u gerust en zorgen ervoor dat u zich prettig en veilig voelt. Ons...


Lees meer...

Het profiel van de arts - Dr. Borko B. Djordjevic

Dr. Borko Djordjevic is al vele jaren een bekend arts op zijn gebied. Dr. Djordjevic heeft altijd aan de top gestaan met de nieuwste behandelingen in cosmetische en reconstructieve chirurgie. Met het certificaat van de American Board of Plastic and Reconstructive Surgery en als lid van de American Academy of Cosmetic Surgery (AACS) heeft Dr. Djordjevic zich in algemene plastische...


Lees meer...

Igalo

The town of Igalo is tucked away in a scenic cove on the south-west shore of the Bay of Kotor. Dramatically situated at the foothills of mountain Orjen (1894m) this place has been a major crossroad of civilizations. Ancient Greeks, Romans, and Illyrians had their settlements in the bay and on the overlooking hills. From that time on all the...


Lees meer...
012

Contact

Dr Borko B. Djordjevic

MONTENEGRIJNS

Adres:
Sava Ilica 5
85347 Igalo

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: +382 31 332 770
Mobiel:  +382 69 043 333

 

 

 SERVIË

Telefoon: +381 11 630 20 40
Fax:             +381 11 630 20 41
Mobiel:  +381 60 042 4000

 

 VSA

T: 001 760 325 7777
F: 001 760 325 7474
M: 001 760 880 7558
     001 888 384 6353

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

U bevindt zich hier: Home Operaties Chemische peeling