FIND US ON FACEBOOK

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

NEUSCORRECTIE

Operacija nosa

Een rhynoplastiek of neuscorrectie is een plastische operatie die dikwijls wordt uitgevoerd. Een neuscorrectie kan de omvang van de neus verkleinen of vergroten, de vorm van de neuspunt of de neusrug corrigeren, de afstand tussen de neusgaten verkleinen of de hoek tussen de neus en de bovenlip veranderen. Deze operatie kan ook een aangeboren afwijking of misvorming ten gevolge van een ongeval corrigeren of ademhalingsproblemen verhelpen.

Als u over een rhynoplastiek nadenkt, geven wij u hierbij algemene gegevens over deze operatie – hoe hij u kan helpen, hoe hij wordt uitgevoerd en welke resultaten u kunt verwachten. Algemene informatie kan niet altijd recht doen aan iedere individuele situatie en u kunt er geen garantie uit ontlenen betreffende de resultaten. Vraag de chirurg om uitleg over alles wat u niet begrijpt.

WIE KOMT IN AANMERKING VOOR EEN NEUSCORRECTIE

Een neuscorrectie kan uw uiterlijk verfraaien en uw zelfvertrouwen bevorderen, maar biedt geen perfectie en de mensen zullen zich na de operatie niet anders tegenover u gedragen. Voordat u besluit u tot een operatie, moet u er goed over nadenken wat u verwacht en alle vragen met uw chirurg bespreken.

Voor een neuscorrectie komen mensen in aanmerking die hun uiterlijk willen verfraaien, maar geen perfectie verwachten. Als u lichamelijk gezond bent, psychologisch stabiel en reëel in uw verwachtingen, kan deze operatie voor u een goede oplossing zijn.

Vòòr de operatie hebben patiënten die een neuscorrectie willen laten uitvoeren, een grote, soms hangende neus, een bult of bochel op de neusrug of een grote neuspunt. Een neuscorrectie kan om esthetische of reconstructieve redenen uitgevoerd worden – bv. om aangeboren afwijkingen of problemen met de ademhalingsorganen te corrigeren.

Men moet ook rekening houden met de leeftijd. Veel chirurgen opereren liever geen teenagers voordat hun groei voltooid is – en dat is met ongeveer 14 of 15 jaar voor meisjes en iets ouder voor jongens. Het is ook belangrijk er rekening mee te houden of de teenagers sociaal en emotioneel aangepast zijn en of de operatie hun persoonlijke wens is en niet de wens van hun ouders.

Daar veel van de individuele situatie van de patiënt/e afhangt, raden wij u in de eerste plaats een GRATIS CONSULT aan. U kunt Dr. Đorđević alles vragen wat u in verband met de operatie niet begrijpt. Daar Dr. Đorđević duizenden neuscorrecties heeft uitgevoerd, moet u niet aarzelen hem vragen te stellen, vooral wat betreft uw verwachtingen en zorgen over het resultaat.

MET ALLE OPERATIES ZIJN BEPAALDE NADELEN EN RISICO’S VERBONDEN

Als een neuscorrectie door een deskundig en ervaren chirurg wordt uitgevoerd, zijn complicaties zelden en normaal gezien minder ernstig. Er blijft echter altijd een mogelijkheid dat er zich complicaties voordoen, onder andere infecties, neusbloedingen of een reactie op de narcose. U kunt het risico verminderen als u zich strikt aan de aanwijzingen van uw chirurg houdt, niet alleen vòòr de operatie, maar ook erna.

Na de operatie kunnen er kleine gesprongen adertjes als rode puntjes op de huidoppervlakte verschijnen; dit is meestal onbeduidend, maar deze vlekjes kunnen blijvend zijn. Wat littekens betreft, als de rhynoplastiek inwendig wordt uitgevoerd, kan men de littekens niet zien; maar als een „open“ techniek toegepast wordt, of als met de operatie wijde neusgaten vernauwd moeten worden, blijven er kleine littekens aan de onderkant van de neus, die echter nauwelijks zichtbaar zijn.

In ongeveer een op de tien gevallen kan een tweede operatie nodig zijn – bv. om een kleine misvorming te corrigeren. Zulke gevallen zijn niet te voorzien en gebeuren zelfs bij de beste chirurgen. De correctieve operatie is gewoonlijk minder uitgebreid.

HET PLANNEN VAN DE OPERATIE

Een goede communicatie tussen u en uw arts is zeer belangrijk. Bij de eerste adviesgesprekken zal Dr. Đorđević u vragen welke neusvorm u wenst, hij zal de structuur van uw neus en gezicht onderzoeken en met u bespreken welke mogelijkheden er zijn. Ook zal hij u de faktoren uitleggen die de operatie en de resultaten kunnen beïnvloeden. Deze faktoren omvatten de structuur van uw neusbotten en kraakbeen, de vorm van uw gezicht, de dikte van uw huid, uw leeftijd en uw verwachtingen.

De meeste ziekteverzekeringen vergoeden geen cosmetische operaties; maar als de operatie met reconstructieve doeleinden uitgevoerd wordt, bv. om ademhalingsproblemen op te lossen of misvormingen te herstellen, dan kan de verzekering bereid zijn de kosten te vergoeden. Vraag dit bij uw verzekeringsmaatschappij na en verlang van te voren toestemming voor deze operatie. Mediterranean Plastic Surgery Center biedt ook de mogelijkheid van een gespreide betaling.

U moet uw chirurg inlichten, als u vroeger een neusoperatie of de een of andere neusverwonding hebt gehad, zelfs als dat vele jaren geleden gebeurd is. U moet uw chirurg ook laten weten of u allergisch bent of ademhalingsprobemen hebt; of u medicijnen, vitamines or recreatieve drugs gebruikt, en of u rookt.

VOORBEREIDINGEN OP DE OPERATIE

Uw chirurg zal u speciale aanwijzingen geven hoe u zich op de operatie moet voorbereiden, onder andere eten en drinken, roken en het innemen of vermijden van bepaalde vitamines en medicijnen, evenals het wassen van uw gezicht. Als u zich strikt aan deze aanwijzingen houdt, zult u het verloop van de operatie gemakkelijker maken.

Bij de voorbereidingen is het absoluut noodzakelijk dat u een afspraak maakt met iemand die u na de operatie naar huis brengt en u, indien nodig, een paar dagen na de operatie helpt.

WAAR WORDT DE OPERATIE UITGEVOERD

Een neuscorrectie worde in het chirurgisch-poliklinische centrum van Dr. Đorđević uitgevoerd, of in Mediterranean Plastic Surgery Center Igalo, Montenegro.

SOORTEN VERDOVING/NARCOSE

De neuscorrectie kan onder plaatselijke verdoving of algehele narcose uitgevoerd worden, wat van de omvang van de operatie en van de voorkeur van u of uw chirurg afhangt. Met plaatselijke verdoving krijgt u lichte sedatieven. De neus en het gebied rond de neus zijn dan gevoelloos; u bent tijdens de operatie wel bij bewustzijn, maar ontspannen, en u voelt geen pijn. Met een algehele narcose bent u tijdens de operatie niet bij bewustzijn.

DE OPERATIE

Een neuscorrectie duurt onder normale omstandigheden een of twee uur, hoewel gecompliceerde operaties langer kunnen duren. Bij de operatie wordt de huid losgemaakt van de neus van de onderliggende botten en het kraakbeen, die dan verder in de gewenste vorm worden gebracht. De correctie hangt van uw probleem af en van de techniek waaraan uw chirurg de voorkeur geeft. Tot slot wordt de huid weer over de nieuwe basis getrokken. 

Als uw neusgaten te wijd zijn, kan de chirurg kleine stukjes huid uit de neusbasis nemen en zo de neusgaten dichter bij elkaar brengen. Veel plastische chirurgen voeren een neuscorrectie inwendig uit, waarbij de sneden in de inwendige neusdelen liggen. Anderen geven de voorkeur aan een “open” operatie, vooral in gecompliceerde gevallen; zij maken een kleine snede in het onderste gedeelte van het neustussenschot.

De sneden kunnen binnen in de neusgaten of in de neusbasis gemaakt worden, zodat toegang verleend wordt tot het kraakbeen en de botten die dan verder naar wens gevormd kunnen worden. Na de operatie wordt de neus in zijn nieuwe vorm gefixeerd. In uw neusgaten kunnen tampons of zachte plastic inlegstukjes worden geplaatst worden om het schot tussen de luchtwegen te stabiliseren. De chirurg verwijdert de bult of bochel met een beiteltje of vijl en verbindt dan de neusbotten om een smallere neusrug te vormen. Het kraakbeen wordt verkort om de neuspunt te verkleinen. Een verkorting van het septum verbetert de hoek tussen de neus en de bovenlip.

NA DE OPERATIE

Na de operatie – vooral in de eerste vierentwintig uur – is uw gezicht opgezwollen. Uw neus kan pijn doen en u kunt een vervelende hoofdpijn hebben. De chirurg zal u medicijnen tegen de pijn voorschrijven. Blijf de eerste dag met opgeheven hoofd in bed (behalve als u naar het toilet gaat).

U zult merken dat de zwellingen en blauwe plekken rond uw ogen de eerste tijd groter worden; na twee of drie dagen zijn ze het opvallendst. Koude compressen verminderen de zwellingen en verlichten de pijn. In ieder geval zult u zich veel beter voelen dan dat u eruit zult zien. De meeste zwellingen en bloeduitstortingen verdwijnen na twee weken (de neus zal nog enkele maanden licht gezwollen blijven, maar dat kunnen alleen u en uw chirurg merken).

Een geringe nabloeding is in de eerste paar dagen na de operatie normaal en misschien zult u een paar weken een stijve neus hebben. Uw chirurg zal u aanraden een week of langer uw neus niet te snuiten, tot het weefsel hersteld is. 

Als u neustampons hebt, zullen deze na enkele dagen verwijderd worden en dan zult u zich veel beter voelen. Na een of eventueel twee weken worden alle tampons, fixatie-verbanden en hechtingen verwijderd. Een pleister- of gipsverband wordt geplaatst om de botten en het kraakbeen te helpen hun nieuwe vorm te behouden.

TERUG NAAR HET NORMALE LEVEN

De meeste patiënten zijn twee dagen na de neuscorrectie weer op de been en een week na de operatie kunnen ze weer naar school of naar hun werk. Pas na een paar weken zult u echter weer helemaal hersteld zijn.

Uw chirurg zal u duidelijke aanwijzingen geven hoe u langzamerhand weer uw normale bezigheden op kunt vatten. Waarschijnlijk zal hij u het volgende adviseren: vermijd drie weken lang inspannende bezigheden (jogging, zwemmen, buigen, sex – alle bezigheden die uw bloeddruk verhogen). Vermijd klappen op de neus of wrijven van de neus, pas op dat u acht weken niet te lang in de zon gaat zitten. Wees voorzichtig bij het wassen van uw gezicht en uw haar en bij het gebruik van cosmetica.

U kunt zelf bepalen wanneer u weer contactlenzen kunt dragen, maar met een bril is dat moeilijker. Als de tampons verwijderd worden, moet uw bril nog zes tot zeven weken aan uw voorhoofd of wangen geplakt worden, tot uw neus volledig genezen is.

Uw chirurg zal na de operatie afspraken met u maken om regelmatig te controleren hoe het herstel vordert. Als u ongewone symptomen tussen de controles door heeft of andere vragen wat u mag en wat u niet mag doen, aarzel niet uw dokter te bellen.

UW NIEUWE UITERLIJK

In de dagen na de operatie, als uw gezicht gezwollen is en vol blauwe plekken zit, kunt u zich niet voorstellen dat u er ooit beter uit zult zien. Veel patiënten zijn een tijdje na de operatie gedeprimeerd – dat is volkomen normaal en begrijpelijk.

Wees ervan overtuigd dat deze periode snel voorbij zal gaan. Uw neus zal er steeds beter uitzien en u zult zich beter voelen. Na één of twee weken ziet men niet meer dat u geopereerd bent. Toch is het herstel een langzaam en geleidelijk proces. Uw neus zal maandenlang iets gezwollen blijven, vooral aan de neuspunt. De uiteindelijke resultaten van de rhynoplastiek zullen pas na een jaar of langer te zien zijn. Na de operatie heeft de patiënt/e een kleinere neus, een rechtere neusrug, een mooi gevormde neuspunt of een betere hoek tussen neus en bovenlip.

Intussen zult u misschien onverwachte reacties van uw familie en vrienden ondervinden. Zij zeggen misschien dat ze geen groot verschil zien. Of ze zijn boos, vooral als u iets veranderd hebt wat zij als familietrekje of ethnische eigenschap zien. Als dat gebeurt, moet u niet vergeten waarom u uw neus hebt laten opereren. Als u uw persoonlijke doel bereikt hebt, is uw operatie geslaagd.

Duizenden mannen en vrouwen bereiken ieder jaar uitstekende resultaten met deze operatie, en ook u zult tevreden met uzelf zijn en meer zelfvertrouwen hebben, wat het contact met andere mensen ten goede komt. Maar deze informatie is alleen bedoeld als beschrijving van de operatie – hij kan niet recht doen aan iedere individuele situatie of als garantie op het resultaat. De beste manier om alle mogelijkheden te bespreken te maken is een CONSULT met Dr. Đorđević, die al uw vragen zal beantwoorden en er uiteindelijk voor zal zorgen dat u er beter uitziet en zich ook prettiger voelt!

Maak kennis met uw arts

Holmedia

Operaties

sam-6sam-7sam-8sam-11sam-12sam-13sam-14BotoxSilikon

Over ons

American Aesthetic Surgery Center - Igalo

Vanaf het moment dat u onze praktijk betreedt, zorgen onze vriendelijke en deskundige medewerkers voor uw welzijn. Wij weten dat het voor u niet gemakkelijk is tot een cosmetische operatie te besluiten. U bent niet alleen bezorgd over uw gezondheid, maar ook over het esthestische resultaat. Wij stellen u gerust en zorgen ervoor dat u zich prettig en veilig voelt. Ons...


Lees meer...

Het profiel van de arts - Dr. Borko B. Djordjevic

Dr. Borko Djordjevic is al vele jaren een bekend arts op zijn gebied. Dr. Djordjevic heeft altijd aan de top gestaan met de nieuwste behandelingen in cosmetische en reconstructieve chirurgie. Met het certificaat van de American Board of Plastic and Reconstructive Surgery en als lid van de American Academy of Cosmetic Surgery (AACS) heeft Dr. Djordjevic zich in algemene plastische...


Lees meer...

Igalo

The town of Igalo is tucked away in a scenic cove on the south-west shore of the Bay of Kotor. Dramatically situated at the foothills of mountain Orjen (1894m) this place has been a major crossroad of civilizations. Ancient Greeks, Romans, and Illyrians had their settlements in the bay and on the overlooking hills. From that time on all the...


Lees meer...
012

Contact

Dr Borko B. Djordjevic

MONTENEGRIJNS

Adres:
Sava Ilica 5
85347 Igalo

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: +382 31 332 770
Mobiel:  +382 69 043 333

 

 

 SERVIË

Telefoon: +381 11 630 20 40
Fax:             +381 11 630 20 41
Mobiel:  +381 60 042 4000

 

 VSA

T: 001 760 325 7777
F: 001 760 325 7474
M: 001 760 880 7558
     001 888 384 6353

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

U bevindt zich hier: Home Operaties Neuscorrectie