FIND US ON FACEBOOK

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

LIPOSUCTIE

Liposukcija

Een liposuctie is een operatie die u kan helpen uw lichaamscontouren door het verwijderen van ongewenste vetophopingen op bepaalde lichaamsdelen te corrigeren, o.a. buik, heupen, billen, bovenbenen, knieën, bovenarmen, kin, wangen en hals. In de laatste tien jaar is liposuctie, ook bekend als „lipoplastiek“ of „zuiglipectomie“ door verschillende noviteiten nog verder verbeterd. Vandaag helpen nieuwe technieken, o.a. Ultrasound Assisted Lipoplasty (UAL), tumescente en super-wet techniek, de plastisch chirurg om zijn patiëntes/patiënten betere resultaten en een snellere hersteltijd te verzekeren. Hoewel geen enkele vorm van liposuctie een vervanging voor een dieet of lichamelijke oefeningen is, kan liposuctie hardnekkige vetophopingen verwijderen die niet op de traditionele vermageringstechnieken reageren. Voordat u tot een liposuctie besluit, geven wij u met deze tekst algemene informatie over deze operatie – wanneer hij u helpen kan, hoe hij uitgevoerd wordt, hoe u er na de operatie kunt uitzien en hoe u zich kunt voelen. Deze informatie kan niet altijd recht doen aan iedere individuele situatie. Daarom raden wij u ten zeerste een GRATIS CONSULT aan. Vraag Dr. Đorđević alles wat u niet begrijpt in verband met deze operatie.

WIE KOMT IN AANMERKING VOOR EEN LIPOSUCTIE

Om voor een liposuctie in aanmerking te komen moet u reële verwachtingen hebben over wat een dergelijke operatie voor u kan doen. Het is belangrijk te begrijpen dat liposuctie weliswaar uw uiterlijk kan verbeteren en uw zelfvertrouwen kan vergroten, maar dat deze operatie geen perfectie biedt en dat de mensen uit uw omgeving zich niet anders tegenover u zullen gedragen. Voordat u besluit tot een operatie, moet u er goed over nadenken wat u van de operatie verwacht en daarna moet u met uw chirurg alle details bespreken.

De beste kandidaten voor liposuctie zijn dames en heren met een normaal lichaamsgewicht en een stevige elastische huid, die rond verschillende delen van hun lichaam vetophopingen hebben. Zij moeten lichamelijk gezond zijn, psychologisch stabiel en reëel in hun verwachtingen. Uw leeftijd is niet het belangrijkste; oudere patiëntes/patiënten kunnen echter een minder elastische huid hebben, zodat de resultaten niet zo goed zijn als bij jongere mensen met een elastischere huid.

Liposuctie is riskanter bij personen met gezondheidsproblemen, zoals diabetes, hart- en longziekten, een slechte bloedsomloop of personen die onlangs geopereerd zijn in de buurt van het gebied dat gecorrigeerd moet worden. Bij dames kan een liposuctie uitgevoerd worden onder de kin, op de heupen, bovenbenen en buik, onder de armen en rond de borsten.

HET PLANNEN VAN DE OPERATIE

Bij de eerste gesprekken zal de chirurg uw gezondheid onderzoeken, bepalen waar zich de vetophopingen bevinden en de elasticiteit van uw huid vaststellen. Uw chirurg beschrijft dan de lichaamscorrectiemethoden uit die het beste bij u passen. Als u bijvoorbeeld gelooft dat een liposuctie in het gebied van uw buik nodig is, zal een „abdominoplastiek“ of „buikwandcorrectie“ misschien de beste resultaten opleveren; of misschien zou een combinatie van de traditionele liposuctie en UAL de beste keuze voor u zijn.

U moet volkomen oprecht zijn, als u met uw chirurg over uw verwachtingen spreekt. Hij of zij moet ook eerlijk tegenover u zijn en u de operatie in alle bijzonderheden beschrijven en de risico’s en beperkingen uitleggen.

HET VERKRIJGEN VAN DE GEWENSTE ANTWOORDEN

Personen, die over liposuctie nadenken, worden vaak overweldigd door de talrijke mogelijkheden en technieken die tegenwoordig gebruikt worden. Natuurlijk kan uw plastisch chirurg u daarbij helpen. Om te zien welke behandeling het beste bij u past zal uw arts de doelmatigheid, veiligheid, kosten en uw behoeften in aanmerking nemen. De chirurg geeft daarover zijn deskundige mening. Dat is een kunst die een chirurg door zijn opleiding en ervaring meester wordt. Dr. Đorđević voorkomt op deze manier complicaties, controleert onvoorziene gebeurtenissen tijdens de operatie en lost problemen op als zich die zouden voordoen.

Heren laten meestal hun onderkin en het gedeelte rond hun taille opereren. Liposuctie kan ook toegepast worden voor het verkleinen van mannenborsten, tevens bekend als gynaecomastie.

De opleiding en specialisatie van uw chirurg hebben hem in staat gesteld zijn of haar deskundige chirurgische mening te geven. Neem dus de tijd om na te gaan welke opleidingen uw chirurg heeft gevolgd. Patiënten worden geadviseerd een arts te kiezen die een diploma van de American Board of Plastic Surgery ("ABPS") heeft. Als u een plastisch chirurg uitkiest die een ABPS diploma heeft, kunt u er zeker van zijn dat deze arts het diploma van een erkende medische faculteit heeft met een specialisatie van minstens vijf jaar – normaal gezien drie jaar algemene chirurgie (of een equivalent) en twee jaar plastische chirurgie. Om een ABPS certificaat te krijgen moet de arts minstens twee jaar als chirurg gewerkt hebben en zware schriftelijke en mondelinge examens afleggen.

VOORBEREIDINGEN OP DE OPERATIE

Uw chirurg zal u bepaalde aanwijzingen geven hoe u zich op de operatie moet voorbereiden, onder andere instructies in verband met eten en drinken, roken en het innemen of vermijden van vitamines, ijzertabletten en bepaalde medicijnen. Als u verkouden wordt of een infectie oploopt, in het bijzonder een huidinfectie, moet uw operatie misschien uitgesteld worden.

Hoewel dat zelden noodzakelijk is, kan de arts u aanbevelen voor de operatie bloed te geven, als dat misschien bij de operatie nodig mocht zijn. Tijdens de voorbereidingen moet u ook een afspraak met iemand maken die u na de operatie naar huis kan brengen en, indien noodzakelijk, u thuis een paar dagen zal helpen.

WAAR WORDT UW OPERATIE UITGEVOERD

Liposuctie kan in het chirurgisch poliklinisch centrum in Mediterranean Plastic Surgery Center Igalo, Montenegro uitgevoerd worden. Een beperkte liposuctie wordt meestal zo uitgevoerd dat de patiënt/e meteen naar huis gestuurd wordt, wat de kosten vermindert en gemakkelijker is. Als er echter veel vetophopingen weggenomen worden of als de liposuctie samen met andere operaties uitgevoerd wordt, moet de patiënt/e in het ziekenhuis of in de kliniek blijven.

NARCOSE/VERDOVING VOOR DE LIPOSUCTIE

Tijdens de liposuctie kunnen verschillende soorten narcose gebruikt worden. Samen met uw chirurg zult u vòòr de operatie de narcose uitkiezen die het veiligste is en het beste bij u past. Als slechts een kleine hoeveelheid vetlagen op beperkte plaatsen verwijderd wordt, kan de liposuctie onder plaatselijke verdoving uitgevoerd worden, zodat alleen die delen van het lichaam gevoelloos zijn, die geopereerd worden. Maar als u dat liever heeft, kan de plaatselijke verdoving ook samen met intraveneuze sedatieven gebruikt worden zodat u zich tijdens de operatie kunt ontspannen. Regionale narcose kan een goede keuze zijn voor uitgebreidere operaties. Regionale narcose kan bv. een ruggenprik zijn: dezelfde soort narcose die bij een bevalling gebruikt wordt.

Sommige patiënten geven echter de voorkeur aan algehele narcose, vooral als een grote hoeveelheid vetlagen verwijderd wordt. In dat geval zal een assistent-anesthesioloog of een anesthesioloog aanwezig zijn, die ervoor zorgt dat u tijdens de operatie onder narcose blijft. Voor deze operatie komen gezonde mensen met een normaal lichaamsgewicht en een elastische huid in aanmerking, die op bepaalde plaatsen vetophopingen hebben.

De beste resultaten met liposuctie worden bereikt bij mensen met een normaal lichaamsgewicht en beperkte vetophopingen – bv. op de billen, heupen en bovenbenen. De chirurg brengt een canule aan door sneden in de huid. Aan de andere kant van het buisje bevindt zich een instrument onder vacuumdruk, dat het vet wegzuigt. De drukkleding die u na de operatie moet dragen, helpt u de zwelling te verminderen.

Maak kennis met uw arts

Holmedia

Operaties

sam-6sam-7sam-8sam-11sam-12sam-13sam-14BotoxSilikon

Over ons

American Aesthetic Surgery Center - Igalo

Vanaf het moment dat u onze praktijk betreedt, zorgen onze vriendelijke en deskundige medewerkers voor uw welzijn. Wij weten dat het voor u niet gemakkelijk is tot een cosmetische operatie te besluiten. U bent niet alleen bezorgd over uw gezondheid, maar ook over het esthestische resultaat. Wij stellen u gerust en zorgen ervoor dat u zich prettig en veilig voelt. Ons...


Lees meer...

Het profiel van de arts - Dr. Borko B. Djordjevic

Dr. Borko Djordjevic is al vele jaren een bekend arts op zijn gebied. Dr. Djordjevic heeft altijd aan de top gestaan met de nieuwste behandelingen in cosmetische en reconstructieve chirurgie. Met het certificaat van de American Board of Plastic and Reconstructive Surgery en als lid van de American Academy of Cosmetic Surgery (AACS) heeft Dr. Djordjevic zich in algemene plastische...


Lees meer...

Igalo

The town of Igalo is tucked away in a scenic cove on the south-west shore of the Bay of Kotor. Dramatically situated at the foothills of mountain Orjen (1894m) this place has been a major crossroad of civilizations. Ancient Greeks, Romans, and Illyrians had their settlements in the bay and on the overlooking hills. From that time on all the...


Lees meer...
012

Contact

Dr Borko B. Djordjevic

MONTENEGRIJNS

Adres:
Sava Ilica 5
85347 Igalo

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: +382 31 332 770
Mobiel:  +382 69 043 333

 

 

 SERVIË

Telefoon: +381 11 630 20 40
Fax:             +381 11 630 20 41
Mobiel:  +381 60 042 4000

 

 VSA

T: 001 760 325 7777
F: 001 760 325 7474
M: 001 760 880 7558
     001 888 384 6353

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

U bevindt zich hier: Home Operaties Liposuctie