FINN OSS I FACEBOOK

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

KJEMISK PEELING

Hemijski piling

Kjemisk peeling bruker en kjemisk løsning til å forbedre og polere ansiktets hudoverflate ved å fjerne skadede ytterlag fra denne. Den kan hjelpe personer som har flekker i ansiktet, rynker og uregelmessig pigmentering av huden. Til dette formål brukes fenol, trekloredikksyre (TCA) og AHA fruktsyre (AHA). Den nøyaktige formelen som brukes kan tilpasses den enkelte pasientens behov. Selv om kjemisk peeling kan utføres sammen med ansiktsløfting, er den ikke en erstatning for en slik operasjon, ei heller kommer den til å forhindre eller holde igjen aldringsprosessen. Denne brosjyren gir grunnleggende innformasjon om visse typer behandling med kjemisk peeling og om resultatene som kan forventes. Den kommer ikke til å svare på alle dine spørsmål ettersom mye avhenger av pasientenes individuelle egenskaper. Når du og din kirurg har bestemt dere for et visst peelingprogram, nøl ikke med å stille spørsmål om alle detaljer som er uklare.

Først må det bestemmes om kjemisk peeling er den rette løsningen for deg. Kjemisk peeling utføres oftest av kosmetiske grunner, for å forbedre ditt utseende og for å forbedre din selvtillit. Med kjemisk peeling kan en prekankrøs utvekst på huden din bli fjernet, arr etter kviser på ansiktet bli oppmyket og til og med kviser bli kontrollert. I noen tilfeller vil helseforsikring kunne dekke utgifter til kjemisk peeling. Du må sjekke din polise og kontakte ditt forsikringsselskap før operasjonen.

AHA fruktsyre(AHA), så som glikol-, melke eller fruktsyre, er de mildeste formler for peeling og fører til mild peeling. Disse peelingstyper kan føre til mykere og lysere hud. Den egner seg for de som ikke har anledning til å vente til å bli bedre fra peeling med fenol eller trekloredikksyre. AHA-peeling kan brukes for å behandle mindre rynker, tørre huddeler, uregelmessig pigmentering og kviser. Ulike konsentrasjoner av AHA kan brukes en gang i uken eller over lengre perioder for å oppnå beste resultater. Din lege kommer til å bestemme dette i løpet av konsultasjonene og behandlingen. AHA fruktsyre, så som glykolsyre, kan også blandes med tonikum eller krem i mindre konsentrasjoner som del av en daglig hudpleie for å forbedre hudens struktur.

Trekloredikksyre (TCA) kan brukes i ulike konsentrasjoner, men som oftest brukes den for mellomdyp peeling. Fine rynker, flekker og problemer med pigmentering behandles vanligvis med TCA. Resultater oppnådd med TCA-peeling er vanligvis mindre synlige og varer ikke så lenge som resultater oppnådd med fenol- peeling. Det trenges faktisk mer enn en TCA-peeling for å oppnå ønskede resultater. Tilheling etter TCA-peeling varer vanligvis kortere enn etter peeling med fenol.

Fenol er den sterkeste kjemiske løsningen som fører til dyp peeling. Det brukes oftest for å behandle pasienter med dype rynker i ansiktet, fregner eller skadet hud grunnet solbestråling, eller prekankrøse utvekster. Ettersom fenol av og til får behandlede regioner til å se lysere ut, kan din pigmentering være en avgjørende faktor når en skal bestemme om denne behandlingen passer deg eller ikke. Fenol brukes primært i ansiktet, for hvis den brukes på nakken eller andre deler av kroppen kan det føre til arrdannelse.

All kjemisk peeling innebærer en viss usikkerhet og risiko. Kjemisk peeling er vanligvis en sikker prosedyre når den utføres av en kvalifisert og erfaren plastisk kirurg. Selv om dette er sjeldent, er det, imidlertid, mulighet for en viss uforutsigbarhet og risiko, så som infeksjon og arrdannelse.

Kjemisk peeling egner seg spesielt godt for fine rynker på kinnene, pannen og rundt øynene, samt vertikale rynker rundt munnen. AHA-peeling kan forårsake smerte, rødme, irritasjon og kvisedannelse. Disse problemene blir, imidlertid, mindre ettersom huden tilpasser seg behandlingsregime.

Med TCA-peeling kommer din hud til å våre i stand til å produsere pigment og peelingen vil ikke blekne huden. Pasienter behandlet med TCA-peeling blir, imidlertid, rådført til ikke å bli utsatt for solen i noen måneder etter behandlingen for å beskytte de nydannede hudlag. Selv om TCA er mildere enn fenol, kan den også føre til noen uforutsigbare endringer i hudfargen.

Etter at peeling med fenol er blitt uført taper ofte den nye huden evnen til å lage pigment (for å få brunfarge). Dette innebærer ikke bare at huden blir lysere, men også at du alltid må beskytte den fra solen. Fenol kan være en særskilt risiko for pasienter som har en historie med hjertesykdommer. Det er viktig at du henleder din kirurgs oppmerksomhet på alle hjerteproblemer når dere tar opp din tidligere helsetilstand.

Det er også mulig at fenol kommer til å forårsake noen uønskede kosmetiske resultater, så som en uregelmessig endring av pigment. Visse modifiserte peelingstyper med fenol er mildere og kan anvendes under visse forhold.

ET KORT BLIKK PÅ FORMLER

AHA fruktsyre (AHA)

Bruksområde:

• Jevne ut grov og tynn hud
• Forbedre strukturen til sol skadet hud
• Hjelpe til med å kontrollere kviser
• Kan blandes inn med blekningsmiddel for å fjerne pigmentproblemer
• Kan brukes som forbehandling for TCA

Følgende bør tas i betraktning:

• Det kommer kanskje til å våre behov for en kur med peeling
• Det anbefales bruk av beskyttelseskrem som ved de fleste peelingsbehandlinger

Trekloredikksyre (TCA)

Bruksområde:

• Jevne ut fine rynker
• Fjerne flekker
• Korrigere pigmentproblemer

Følgende bør tas i betraktning:

• Kan brukes på nakken og andre kroppsdeler
• Kan kreve forbehandling med retin-A eller AHA krem
• Behandlingen varer bare 10-15 minutter
• Passer mer til pasienter med mørkere hud
• Peelingdybde kan justeres
• Det kan være behov å gjenta behandlingen for å bevare resultatene
• Beskyttelseskrem må brukes i noen måneder
• Heling er vanligvis rask, mye raskere enn med fenolpeeling

Fenol

Bruksområde:

• Korrigerer flekker forårsaket av: utsettelse for solen, p-piller, aldring
• Jevner ut grove rynker
• Fjerner prekankrøse utvekster

Følgende bør tas i betraktning:

• Brukes kun i ansiktet
• Anbefales ikke for personer med mørkere hud
• Behandlingen kan være risikofylt for pasienter med hjerteproblemer
• Behandling av hele ansiktet varer mellom en og to timer
• Heling kan gå sakte – total heling kan ta flere måneder
• Kan varig fjerne flekker på ansiktet
• Solbeskyttelse må alltid brukes, inklusive solkrem
• Resultatene er drastiske og langvarige
• Lysere hud og grenselinje kan dukke opp.

PLANLEGGING AV KJEMISK PEELING

I noen stater kreves det ikke legediplom for å utføre kjemisk peeling, til og med hvis en bruker de sterkeste peelinger med fenol. Mange stater har lover som tillater personer som ikke er leger å bruke visse peelingsoppløsninger, men de regulerer styrken som kan anvendes. Vi må varsle deg om at leger uten tilstrekkelig opplæring har tilbudt TCA- og fenolpeeling og har lovet „mirakuløse tekniker“ for å gjøre huden yngre.

Det er veldig viktig at du finner en lege som har relevant utdanning og erfaring i å fornye hudoverflaten. Din plastiske kirurg kommer til å tilby deg et valg mellom ulike peelingsteknikker, foreslå en peelingskombinasjon for å oppnå de beste resultater.

Det er veldig viktig at du vurderer dine forventinger med vår plastiske kirurg i løpet av de første konsultasjonene. Ikke nøl med å stille et hvilket som helst spørsmål eller til å uttrykke bekymring. Du kan forvente av din plastiske kirurg at han kommer til å informere deg i detalj om den planlagte prosedyren, inklusive risiko od nytte, helingsperiode og kostnader. Hvis du har hatt herpes, informer din lege om dette før operasjonen. Du bør huske på at behandling med kjemisk peeling vanligvis ikke er dekket av helseforsikring, unntatt når det utføres for å løse medisinske problemer.

FORBEREDELSER FOR KJEMISK PEELING

Din plastiske kirurg kommer til å veilede deg om hvordan du skal forberede deg til din behandling med peeling. Noen ganger blir retinol brukt for å forberede huden. Dette tynner ut hudens overflatelag og muliggjør at TCA-oppløsningen trekkes inn i huden mer jevnt. Hvis din hud ikke tolererer retinol kan en bruke AHA-krem istedenfor. Hidrohinon, en blekingsagens, brukes av og til sammen med retinol eller AHA-forbehandling, særlig hvis du har flekker på vise hudområder eller problemer med pigmentering. Du vil kanskje måtte tilbringe en måned eller mer i forbehandlingsfasen før din lege bestiller time for peeling.

Det kommer til å være nødvendig at du avtaler med noen at de skal kjøre deg hjem etter fenolpeeling eller dypere TCA-peeling og hjelpe deg en dag eller to ved behov. Du kommer sannsynligvis ikke til å ha behov for tilleggshjelp hvis du har hatt AHA-peeling eller TCA-peeling av hudoverflaten.

HVOR KOMMER PEELINGEN TIL Å BLI UTFØRT?

De fleste kjemiske peelinger kan utføres sikkert på kontoret til din plastiske kirurg, ved Mediterranean Plastic Surgery Center Igalo, Montenegro.

ANESTESITYPER

Det er ikke behov for bedøvelse når en bruker peeling med fenol og TCA ettersom den kjemiske oppløsningen virker som en anestetikk. En kan imidlertid bruke beroligende midler før eller etter operasjonen slik at du kan være avslappet og føle deg bekvemt. Bedøvelse er ikke nødvendig for AHA-peeling ettersom den forårsaker kun en midlere form for prikking i løpet av påføring.

PEELING

AHA-peeling og behandling: Din lege påfører en AHA-oppløsning på din rensede hud i ansiktet og dette er en prosess som vanligvis ikke varer i mer enn 10 minutter. Det er ikke behov for noen slags krem eller underlag etter peelingen. Avhengig av peelingstyrken, kan det kanskje være behov for periodiske behandlinger inntil den ønskede effekten er oppnådd.

For noen pasienter vil det være nok å bruke ansiktstonikum, eller krem basert på AHA, hjemme en eller to ganger per dag for å oppnå det ønskede målet. Den plastiske kirurgen kan legge til retinol eller blekemiddel til behandlingsopplegget ditt hjemme. Etter noen ukers hjemmebehandling kommer din lege til å undersøke huden for å se om det er nødvendig å tilpasse behandlingen.

Fenol og TCA-peeling: For det første blir huden selvsagt renset grundig. Etter dette forsiktig påfører kirurgen en fenol- eller TCA-oppløsning. Du vil kanskje ha en fornemmelse av prikking når peelingsoppløsningen blir påført, men den følelsen kommer til å forsvinne fort.

TCA-peeling av hele ansiktet varer vanligvis ikke mer enn 15 minutter. For å oppnå ønskede resultater vil det være nødvendig med to eller flere TCA-peelinger, og de kan bli fordelt over flere måneder. Milde TCA-peelinger kan gjentas hver måned.

Hvis det brukes en fenoloppløsning vil din kirurg påføre petroleumgel over det behandlede området eller dekke det med vannavstøttende klebebånd. Ved lettere peeling er det ikke nødvendig med tildekking. Det trengs vanligvis en til to timer til å utføre peeling av hele ansiktet med fenol, mens peeling av mindre deler av ansiktet med fenol (kanskje huden over overleppen) kan vare i bare 10 til 15 minutter. Det er vanligvis tilstrekkelig med en behandling.

En kjemisk oppløsning kan påføres hele ansiktet eller en viss del av ansiktet, for eksempel, rundt munnen, sammen med ansiktsløfting. Etter peeling med fenol kan en påfør et tykt lag av petroleumgel på det behandlede området. En kan tillate at det dannes en beskyttelseslag av skorpe over den nye huden. Når den fjernes, vil den underliggende huden være lysrosa. 

ETTER BEHANDLING

Etter AHA-peeling er det vanlig at det dukker opp midlertidig flassing eller sprekking av huden, rødhet og tørr hud. Disse fenomenene kommer, imidlertid, til å opphøre etter hvert som huden tipasser seg behandlingen. Etter fenol- eller TCA-peeling kommer din lege kanskje til å forordne milde medisiner mot smerte som kommer til å fjerne enhver tikling eller pulsering som du kommer kanskje til å føle. Hvis det ble brukt bånd til å dekke ditt ansikt med, kommer det til å bli fjernet i løpet av en dag eller to. Det dannes skorpe eller flass på det dekkede området. For at du å hjelpe ansiktet ditt med å hele seg riktig, er det av stor betydning at du nøyaktig følger de postoperative råd som ble gitt av din lege.

TCA-peeling kan også føre til betydelig hevelse avhengig av peelingstyrken. Hvis det ble brukt peeling med fenol er det mulig at ansiktet ditt hovner opp mye. Hevelsen kan til og med lukke dine øyne for en dag eller to. Det kommer til å være nødvendig at noen tar seg av deg en dag eller to. Det kan også hende at du blir begrenset til flytende mat og rådet til ikke å snakke mye de første dagene etter operasjonen.

TILBAKE TIL ET NORMALT LIV

Ved AHA-peeling vil midlertidig rødhet, flassing og tørr hud ikke forhindre deg fra å utføre dine vanlige aktiviteter. En kontinuerlig AHA-behandling kommer til å føre til en friskhet og forbedret hudstruktur. Ikke glem at der er viktig å beskytte huden fra solen etter mild peeling med syre. Spør din lege om å anbefale deg en solkrem med adekvat UVA- og UVB-beskyttelse og bruk den hver dag.

Når det gjelder TCA-peeling vil moderate ubehaget og lettere hevelse som dukker opp bli mindre i løpet av den første uken. Din nye hud kommer til å bli synlig etter en uke til ti dager. Til da burde du ha kommet deg så pass igjen at du kan vende tilbake til dine normale aktiviteter. Det er best å unngå å bli utsatt for solen hvis du ikke er tilstrekkelig beskyttet.

Når det gjelder peeling med fenol vil den nye huden begynne å bli dannet etter syv til ti dager. Ditt ansikt kommer til å være veldig rødt i begynnelsen og vil gradvis gå over til rosaaktig farge i løpet av de neste ukene og månedene. I løpet av denne perioden er det ytterst viktig at du bruker solkrem. I motsatt fall vil dette kunne føre til en uregelmessig farge av huden.

Etter ca. to uker etter behandlingen vil du kunne vende tilbake til jobben og fortsette med dine sedvanlige aktiviteter. Din hud kommer til å lege seg tilstrekkelig slik at du kan bruke sminke (Du kan spørre din plastiske kirurg om ASPS brosjyren med råd om dekkstift.) Etter heling er huden lysere, mer spent, glattere og ser yngre ut.

DITT NYE UTSEENDE

I den første tiden vil forbedringen etter AHA-peeling nesten ikke være synlig. Du kommer til å se en friskere hudglans, Etter kontinuerlig behandling vil du kunne merke en allmenn forbedring av hudstrukturen. Resultater oppnådd med TCA-peeling er vanligvis ikke så langvarige som resultater oppnådd med fenol. Din hud kommer, imidlertid, til å være merkbar glattere og oppfrisket.

Hvis du planlegger å ta peeling med fenol kan du forvente en merkbar bedring på overflaten av din hud, mindre fine rynker, færre flekker og hud med en mer jevn hud- farge. Dine resultater kommer til å være langvarige, selv om du ikke kommer til å være immun mot aldring og solens påvirkning på huden.

Tusenvis av menn og kvinner oppnår utmerkete resultater hvert år ved hjelp av denne operasjonen, og den kommer til å hjelpe deg med å bli mer tilfreds med deg selv og få mer selvtillitt i kontakt med andre. Denne informasjonen skal, imidlertid, kun introdusere denne operasjonen og den bør ikke brukes for å bestemme om du skal ta denne operasjonen, ei heller for å garantere resultatet. Den beste måten å bli kjent med mulighetene som du har er konsultasjoner med dr Djordjevic således at han kan besvare alle dine spørsmål for at du skal kunne se ut bedre i dag og føle deg bedre!

I massemedia

Normedia

Operasjoner

sam-6sam-7sam-8sam-11sam-12sam-13sam-14BotoxSilikon

Om oss

American Aesthetic Surgery Center - Igalo

Fra det øyeblikket du setter fot i våre lokaler vil du bli tatt hånd om av vårt serviceinnstilt og profesjonelt team. Vi vet at kosmetiske operasjoner kan virke foruroligende på deg. Du er ikke bekymret bare for din helse, men også for det estetiske utfallet. Vi kommer til å sørge for at du blir beroliget og at du kommer...


Les meir...

Igalo

Igalo er en by i Herceg Novi kommune i Montenegro. Byen ligger ved innløpet til Kotorbukten i Adriaterhavet, bare 20 km øst for grensen til Kroatia. Byen vokste fram i mellomkrigstiden. Igalo har 3 754 innbyggere (2003), og folketallet er svakt økende. Den er i praksis vokst sammen med Herceg Novi, og det er bare administrative inndelinger innad i kommunen...


Les meir...

Legens profil - Dr Borko B. Djordjevic

Dr Borko B. Djordjevic har, som ledende lege i dette feltet i en årrekke, alltid vært blant de fremste til å ta i bruk de aller nyeste metoder og teknikker i kosmetisk og rekonstruktiv kirurgi. Dr Djordjevic har sertifikat fra American Board of Plastic and Reconstructive Surgery og er medlem av American Academy of Cosmetic Surgery (AACS). Han er spesialist...


Les meir...
012

Kontakt

Dr Borko Djordjevic

MONTENEGRO

Adresse:
Sava Ilica 5
85347 Igalo

E-post: Denne e-postadressa er beskytta mot program som samlar e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne sjå den.
Telefon: +382 31 332 770
Mobil: +382 69 043 333

 

 

 SERBIA

Telefon:  +381 11 630 20 40
Faks:       +381 11 630 20 41
Mobil:   +381 60 042 4000

 

 USA

T: 001 760 325 7777
F: 001 760 325 7474
M: 001 760 880 7558
    001 888 384 6353

Denne e-postadressa er beskytta mot program som samlar e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne sjå den.

 

 

Du er her: Home Kjemisk peeling