FINN OSS I FACEBOOK

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

MAGEOPPSTRAMMING

Zatezanje stomaka

Abdomenoplastikk, bedre kjent som „mageoppstramming“ er et alvorlig kirurgisk inngrep som utføres for å fjerne overflødig hud og fettansamlinger fra den midterste og nedre del av magen, samt til å stramme opp magemuskler. Operasjonen kan drastisk redusere forekomsten av hengende mage. Men du bør huske på at denne operasjonen kan etterlate et varig arr som, avhengig av det initiale problemet og den nødvendige operasjonen for å rette på problemet, kan gå fra hofte til hofte. 

Hvis du vurderer om å få utført abdomenoplastikk kommer vi i teksten nedenfor å introdusere grunnleggende problemstillinger: når hjelper en operasjon, hvordan utføres den, og hvilke resultater kan forventes. Vi kan ikke besvare alle dine spørsmål ettersom mye avhenger av dine personlige egenskaper og kirurgen. Vi ber deg spørre kirurgen din om alt som er uklart.

DEN BESTE KANDIDAT FOR MAGEOPPSTRAMMING

Den beste kandidat for mageoppstramming er menn og kvinner som er i en relativ god tilstand, som plages av store fettansamlinger eller hengende magehud, men som ikke reagerer på diett eller øvelser. Operasjon hjelper særlig de kvinner, hvis magemuskler- og hud er blitt strukket over grensen grunnet mangfoldige graviditeter der de kan ikke vende tilbake til normalen. Tap av hudelastisitet hos eldre pasienter, som ofte er fulgt av fedme, kan også forbedres.

Pasienter som planlegger betydelig vekttap bør utsette operasjonen. Faktisk, mange pasienter rådførte seg med dr Djordjevic etter behandling av fedme og utførte senere mageoppstrammingsoperasjonen og kroppsløfting. Kvinner som planlegger graviditet i fremtiden burde vente, ettersom de vertikale magemuskler som strammes opp under operasjonen kan dele seg igjen etter graviditeten. Hvis du har arr fra tidligere mageoperasjoner, kommer kanskje legen til å rådgi deg om ikke å utføre mageoppstramming eller han kommer til å varsle deg om at arrene kan bli ganske synlige.

Mageoppstramming kan forbedre ditt utseende og selvtillitt, men kan ikke endre ditt utseende slik at den blir ideell etter din mening, ei heller kan den føre til at andre mennesker behandler deg annerledes enn de har gjort fram til nå. Før du bestemmer deg for operasjonen bør du tenke nøye igjennom dine forventinger og ta dem opp på GRATIS KONSULTASJONER hos dr Djordjevic.

ALLE OPERASJONER INNEBÆRER EN VISS DOSE USIKKERHET OG RISIKO

Hvert år blir det utført tusenvis av vellykkede mageoppstrammingsoperasjoner. Dr Djordjevic er kvalifisert og opplært til å omforme kroppen, og resultatene er veldig positive. Til tross for dette, finnes det alltid risikoer og spesifikke komplikasjoner som er forbundet med denne type kirurgiske inngrep.

Postoperative komplikasjoner, så som infeksjoner og blodansamlinger er sjeldne, men de kan dukke opp. Infeksjon kan leges ved hjelp av drenasje og antibiotika, men det kommer til å forlenge ditt opphold på sykehuset. Risiko for blodansamlinger kan minimaliseres hvis du beveger deg så mye som mulig etter operasjonen.

Dårlig heling, som resulterer i synlige arr, kan føre til at det blir behov for å utføre en tilleggsoperasjon. Røykere anbefales å ikke røyke da røyking kan øke risikoen for komplikasjoner og forlenge helingsperioden.
Risikoen for komplikasjoner kan du redusere ved å følge de rådene som blir gitt av din kirurg før og etter operasjonen, især når det gjelder når og på hvilken måte du kan vende tilbake til normale fysiske aktiviteter.

PLANLEGGING AV OPERASJONEN

I løpet av dine første konsultasjoner kommer kirurgen til å vurdere din helsetilstand, omfanget av fettansamlinger på din mage og hudens nøyaktige elastisitet. Du må si ifra til kirurgen om du røyker, tar medisiner, vitaminer eller andre midler.

Vær oppriktig når du forteller dr Djordjevic om dine forventinger. Han kommer til å være like oppriktig mot deg og kommer til å beskrive dine alternativer, risiko og begrensninger som følger dette.

Hvis, for eksempel, dine fettansamlinger er begrenset til regionen under navlen, kommer du til å trenge en mindre omfattende operasjon, kalt delvis mageoppstramming, også kjent som mini mageoppstramming, som ofte utføres ved ambulanser. På den andre siden kan du ha mer nytte av delvis eller total bukplastikk når den utføres i samband med fettsuging for å fjerne fettansamlinger fra hoftene for å få en bedre kroppslinje. Kanskje ville bare fettsuging gi bedre resultater.

I alle fall kommer dr Djordjevic til å snakke med deg og anbefale operasjonen som passer best og som kommer til å gi deg kroppsformen du ønsker å ha. I løpet av konsultasjonene kommer din kirurg også til å forklare deg hvilken type bedøvelse blir anvendt, stedet der operasjonen blir utført og kostnadene som er forbundet med dette. Noen helseforsikringspoliser kan dekke kostnader forbundet med mageplastikk, men du bør sjekke polisen din for å være helt sikker. Det er også ulike finansieringsmuligheter tilgjengelig ved Timeless Beauty.

FORBEREDELSER FOR OPERASJONEN

Din kirurg kommer til å gi deg særskilt veiledning om hvordan du skal forberede deg til operasjonen, inklusive veiledning om mat og drikke, røyking, inntak eller ei av visse vitaminer og medisiner.

Hvis du røyker bør du planlegge å sløyfe det minst en til to uker før operasjonen, og du bør ikke fortsette å røyke minst to uker etter operasjonen. Unngå å bli utsatt for solen før operasjonen, især av din mage, og ikke holder strenge dietter, fordi begge to kan minske dine helingsmuligheter. Hvis du blir forkjølet eller infisert på en hvilken som helst måte, kommer operasjonen din mest sannsynlig til å bli utsatt.

Uansett om du forlater sykehuset etter operasjonen eller blir der en stund, avtal med noen at de skal hente deg etter operasjonen for å kjøre deg hjem, og ved behov, hjelpe deg en dag eller to etter at du har forlatt sykehuset.

HVOR KOMMER OPERASJONEN TIL Å BLI UTFØRT

Dr Djordjevic utfører både delvis og total mageplastikk ved Mediterranean Plastic Surgery Center Igalo, Montenegro.

ANESTESITYPER

Din lege kan velge å gi deg totalbedøvelse slik at du sover i løpet av hele operasjonen. Andre kirurger bruker lokalbedøvelse kombinert med beroligende midler som gjør at du føler deg søvnig. Du kommer til å være våken, men avslappet og mageregionen kommer til å være uømfintlig mot smerte (Du kan, imidlertid, føle en viss tilstramming eller tidvis ubehag.)

OPERASJONEN

Total mageoppstramming varer vanligvis fra to til fem timer, avhengig av hvor mye arbeid er nødvendig. Delvis mageoppstramming kan vare fra en til to timer. Det lages snitt rett over navleregionen for å fjerne overflødig hud og fett fra den midterste og nedre delen av magen.

Kirurgen kommer som oftest å lage et langt snitt fra det ene til det andre hofte, rett over navleregionen. Det andre snitt lages for å frigjøre navlen fra det omkringliggende vev. Når det utføres delvis mageoppstramming er snittet betydelig kortere og navlen trenger ikke å bli flyttet, selv om den kan få en unaturlig form da huden strammes opp og sys sammen.

Huden skilles fra mageveggen og helt fram til ribbein og løfter opp en stor hudbunt for å komme fram til de vertikale musklene på din mage. Disse musklene strammes opp slik at de trekkes inn nær hverandre og sys sammen på deres nye plass. Denne forsterker mageveggen og snevrer inn midjen.

Deretter trekkes hudbunten nedover og overflødig hud fjernes. Det skjæres ut et nytt hull for navlen, som deretter sys inn på sitt nye sted. Til slutt blir snittene sydd igjen, såret bearbeides, og det settes inn et midlertidig rør for å fjerne overflødig væske fra operasjonsstedet.

Magehuden blir altså trukket nedover, mens den overflødige huden fjernes. Når det gjelder total bukplastikk, så skjæres det ut en ny åpning for navlen. Begge snittene syes igjen med sting. På den andre siden, ved minimageløft fjernes huden som ligger mellom snittlinjen og navlen. Denne hudbunten strammes nedover, overflødig hud fjernes og huden sys igjen på sitt nye sted.

ETTER OPERASJONEN

I løpet av de første dagene kommer magen din sannsynligvis til å bli hoven og du kommer sannsynligvis til å føle en viss smerte og ubehag, som kan kontrolleres med medisiner. Anhengig av operasjonens omfang, kan du bli utskrevet i løpet av et par timer eller du vil måtte bli innlagt i to til tre dager. Din lege kommer til å gi deg veiledning i forbindelse med dusjing og skifte av bandasjer. Selv om du ikke vil kunne stå oppreist i den første tiden, bør du begynne å gå så snart det er mulig.

Overflatestingene blir fjernet i løpet av fem til syv dager, mens de dypere stingene, hvis ender stikker ut gjennom huden, kommer til å komme ut i løpet av to til tre uker. Bandasjen på ditt snitt kan erstattes med klær som gir støtte.

TILBAKE TIL ET NORMALT LIV

Det kommer til å gå et par uker eller måneder før du føler deg som før operasjonen. Hvis du blir operert mens du var i utmerket fysisk kondisjon og med sterke magemuskler, kommer din rekonvalesens fra mageplastikk til å gå mye raskere. Noen mennesker går tilbake på jobb etter to uker, mens andre trenger tre til fire uker for å hvile og komme seg til hektene igjen.

Fysiske øvelser kommer til å hjelpe deg med å bli bedre. Til og med folk som ikke har trent tidligere bør begynne med et øvelsesprogram for å redusere hevelsene, minske muligheten for dannelsen av blodansamlinger og forbedre musklenes tilstand. En bør, imidlertid, unngå sterke øvelser inntil en er forberedt til å gjøre dem.

I løpet av helingsperioden de første tre til seks måneder vil det virke som om dine arr er forverret, men dette er normalt. Du kan forvente at det vil ta ni måneder til et år før dine arr blir flate og bleke. Selv om de aldri kommer helt til å forsvinne, kommer arrene i magen ikke til å bli synlige under de fleste klær, ei heller under en badedrakt.

DITT NYE UTSEENDE

Mageoppstramming, delvis eller total, gir utmerkete resultater hos pasienter med svekkede magemuskler eller overflødig hud. I de aller fleste tilfeller er resultatene langvarige, under den forutsetning at du har en balansert diett og trener regelmessig. Etter operasjonen får pasienten en flatere og bedre formet mage. Arrene er varige, men med tiden kommer de til å blekne.

Hvis dine forventinger er realistiske og hvis du er forberedt på å ha et varig arr og kommer deg igjen etter en lengre tidsperiode, kan mageoppstramming være den riktige løsningen for deg. Cirkumferensiel (avrundende) mageoppstramming, som noen steder kalles for Body Lift (kroppsløfting) er en operasjon anbefales vanligvis til pasienter som er blitt behandlet for fedme eller pasienter som har overflødige fettansamlinger eller hengende hud rundt midjen. Denne operasjonen kommer til å lage en tynnere og strammere mage og heve lårene og baken. 

Tusenvis av menn og kvinner oppnår stor suksess hvert år ved hjelp av denne operasjonen, fordi de føler seg mer tilfreds med deg selv og få mer selvtillitt i kontakt med andre. Denne informasjonen har, imidlertid, kun som mål å presentere denne operasjonen og den bør ikke brukes for å fatte beslutning om operasjonen, ei heller for å garantere dens resultatet. Den beste måten å bli kjent med mulighetene som du har er konsultasjoner med dr Djordjevic således at han kan besvare alle dine spørsmål for at du kan se ut bedre i dag og føle deg bedre!

I massemedia

Normedia

Operasjoner

sam-6sam-7sam-8sam-11sam-12sam-13sam-14BotoxSilikon

Om oss

American Aesthetic Surgery Center - Igalo

Fra det øyeblikket du setter fot i våre lokaler vil du bli tatt hånd om av vårt serviceinnstilt og profesjonelt team. Vi vet at kosmetiske operasjoner kan virke foruroligende på deg. Du er ikke bekymret bare for din helse, men også for det estetiske utfallet. Vi kommer til å sørge for at du blir beroliget og at du kommer...


Les meir...

Igalo

Igalo er en by i Herceg Novi kommune i Montenegro. Byen ligger ved innløpet til Kotorbukten i Adriaterhavet, bare 20 km øst for grensen til Kroatia. Byen vokste fram i mellomkrigstiden. Igalo har 3 754 innbyggere (2003), og folketallet er svakt økende. Den er i praksis vokst sammen med Herceg Novi, og det er bare administrative inndelinger innad i kommunen...


Les meir...

Legens profil - Dr Borko B. Djordjevic

Dr Borko B. Djordjevic har, som ledende lege i dette feltet i en årrekke, alltid vært blant de fremste til å ta i bruk de aller nyeste metoder og teknikker i kosmetisk og rekonstruktiv kirurgi. Dr Djordjevic har sertifikat fra American Board of Plastic and Reconstructive Surgery og er medlem av American Academy of Cosmetic Surgery (AACS). Han er spesialist...


Les meir...
012

Kontakt

Dr Borko Djordjevic

MONTENEGRO

Adresse:
Sava Ilica 5
85347 Igalo

E-post: Denne e-postadressa er beskytta mot program som samlar e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne sjå den.
Telefon: +382 31 332 770
Mobil: +382 69 043 333

 

 

 SERBIA

Telefon:  +381 11 630 20 40
Faks:       +381 11 630 20 41
Mobil:   +381 60 042 4000

 

 USA

T: 001 760 325 7777
F: 001 760 325 7474
M: 001 760 880 7558
    001 888 384 6353

Denne e-postadressa er beskytta mot program som samlar e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne sjå den.

 

 

Du er her: Home Operasjoner Mageoppstramming