FINN OSS I FACEBOOK

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

NESEOPERASJON

Operacija nosa

Neseplastikk (såkalt rinoplastikk) eller operasjon for å omforme nesen, er en av de vanligste plastikkoperasjoner. Neseplastikk kan forminske eller forstørre nesen, endre fasongen på nesetippen eller neseryggen, bredde neseborene, eller endre vinkelen mellom nesen og overleppen. Denne operasjonen kan også rette opp fødselsdefekter eller skader, eller hjelpe til når det finnes problemer med pusting.

Hvis du vurderer om å få utført neseplastikk, kommer vi her til å gi deg grunnleggende informasjon om denne operasjonen, om den kan hjelpe deg, hvordan den utføres og hvilke resultater du kan forvente. Vi kan ikke besvare alle dine spørsmål her, fordi mye av dette avhenger av pasientens individuelle egenskaper og av kirurgen. Vi ber deg spørre din kirurg om alt som du er usikker på.

DEN BESTE KANDIDAT FOR NESEPLASTIKK

Neseplastikk kan forbedre ditt utseende og øke din selvtillitt, men den kommer ikke nødvendigvis til å endre ditt utseende således at det samsvarer med ditt ideal eller føre til at mennesker oppfører seg annerledes mot deg. Før du bestemmer deg for operasjonen, tenk nøye igjennom om hva dine forventinger er og gå igjennom dem med din kirurg.

Den beste kandidat for neseplastikk er personer som ønsker en forbedring av sitt utseende, men ikke et perfekt utseende. Hvis du er fysisk frisk, psykologisk stabil og realistisk i dine forventninger, kan du være en god kandidat. Før operasjonen har neseplastikkpasienter store, delvis hengende neser, krumnese med forstørret nesetipp. Neseplastikk kan brukes til estetiske eller rekonstruktive formål, dvs. for å rette opp fødselsdefekter eller løse problemer med pusteorganer.

En bør også ta årene inn i betraktning. Mange kirurger foretrekker å ikke operere ungdom før de avslutter voksestadiet, dvs. ca. 14 eller 15 år for jenter, og noe senere for gutter. Det er også viktig å ta i betraktning ungdommens sosiale og emosjonelle tilpassenhet og bli forsikret om at det dreier seg om hans, og ikke foreldrenes, ønske.

Ettersom mye avhenger av pasientens individuelle egenskaper, anbefaler vi på det varmeste å komme til GRATIS KONSULTASJON. Spør dr Djordjevic om alt som ikke er klart i forbindelse med operasjonen. Ettersom dr Djordjevic utfører tusenvis av neseplastikkoperasjoner, ikke nøl med å stille ham et hvilket som helst spørsmål, og særlig de i forbindelse med dine forventinger og bekymringer i forbindelse med resultatet.

ALLE OPERASJONER INNEBÆRER EN VISS DOSE USIKKERHET OG RISIKO

Når neseplastikk utføres av en kvalifisert plastisk kirurg, er komplikasjoner sjeldne og vanligvis mindre. Til tross for dette, finnes det alltid mulighet for komplikasjoner, inklusive infeksjoner, neseblødning eller reaksjon på bedøvelsen. Risikoen kan minskes hvis du følger dine kirurgs råd både før og etter operasjonen.

Etter operasjonen kan små bristne blodkar dukke opp som små røde punkter på hudoverflaten. Dette er vanligvis ubetydelig, men kan bli av varig karakter. Når det gjelder arr, så finnes det ingen synlige arr når neseplastikken utføres gjennom neseborene. Når det brukes „åpen“ teknikk, eller når operasjonen krever minskning av brede nesebor, er små arr på nesebasen vanligvis ikke synlige.

I omtrent en av ti tilfeller kan det bli behov for å utføre en annen operasjon, når det, for eksempler, skal rettes opp en mindre deformasjon. Slike tilfeller er uforutsigbare og skjer til og med hos de dyktigste kirurgene. Korreksjonsoperasjoner er vanligvis av mindre omfang.

PLANLEGGING AV OPERASJONEN

Det viktigste er at det finnes god kommunikasjon mellom deg og din lege. Dr Djordjevic kommer til å spørre deg i løpet av de første konsultasjoner om hvordan du ønsker at nesen din skal bli, han kommer til å vurdere strukturen på din nese og ansikt, og ta opp mulighetene sammen med deg. Ham kommer også til å forklare for deg faktorer som kan påvirke operasjonsresultatet. Disse faktorene omfatter strukturen på ditt nesebein og nesebrusk, din ansiktstype, din hudtykkelse, din alder og dine forventinger.

De fleste forsikringspoliser dekker ikke kosmetiske operasjoner, men hvis operasjonen utføres til rekonstruktivt formål, for å rette opp pusteproblemer eller synlig deformitet, kan operasjonen bli dekket av forsikringen. Sjekk dette hos din forsikringsagent og skaff på forhånd samtykke til operasjonen. Det finnes også ulike finansieringsordninger ved Timeless Beauty.

Du må si ifra til din kirurg om du tidligere har hatt neseoperasjon eller neseskade, selv om dette skal ha skjedd for mange år siden. Du bør også informere din kirurg om du har allergier eller pustevansker, hvis du tar medisiner, vitaminer, anabole steroider samt om du røyker.

FORBEREDELSER TIL OPERASJONEN

Din kirurg kommer til å gi deg særskilt veiledning om hvordan du skal forberede deg til operasjonen, inklusive veileding om mat og drikke, røyking, inntak eller ei av visse vitaminer og medisiner, samt vask av ditt ansikt. Hvis du strengt følger disse veiledninger vil du gjøre operasjonsforløpet lettere. I løpet av forberedelsene bør du avtale med noen å kjøre deg hjem etter operasjonen, og ved behov, hjelpe deg en dag eller to etter operasjonen. 

HVOR KOMMER OPERASJONEN TIL Å BLI UTFØRT

Neseplastikk kan utføres ved dr Djordjevic Mediterranean Plastic Surgery Center Igalo, Montenegro.

ANESTESITYPER

Neseplastikk kan utføres under lokal- eller totalbedøvelse, avhengig av operasjonens omfang og hva du og kirurgen din foretrekker. Under lokalbedøvelse er det vanlig at du er under beroligende midler, nesen og neseregionen kommer til å være uømfintlig mot smerte. Du kommer til å være våken under operasjonen og avslappet, men du kommer ikke til å føle smerte. Under totalbedøvelse kommer du til å sove under hele operasjonen.

OPERASJON

Neseplastikkoperasjoner varer vanligvis fra en til to timer, selv om omfattende operasjoner kan vare lenge. Under operasjonen blir nesehuden separert fra nesebein og nesebrusk, som omformes videre til ønsket fasong. Måten den blir omformet på er avhengig av ditt problem og teknikken som din kirurg foretrekker. Til slutt dras huden igjen over sitt nye grunnlag.

Hvis dine nesebor er for brede, kan kirurgen fjerne noe små huddeler fra deres grunnlag for så å nærme dem til hverandre. Mange plastiske kirurger utfører neseplastikk gjennom neseborene ved å lage snitt innefor neseborene. Andre foretrekker en “åpen” operasjon, særlig i omfattende tilfeller, da de lager et lite snitt over kolumela, dvs. den vertikale skilleveggen mellom neseborene. Snittene lages innenfor neseborene eller i nesebasen, for dermed å gi tilgang til brusk og bein, som så kan omformes etter ønske.

Etter at operasjonen er avsluttet settes det inn en tampong for å hjelpe nesen din til å beholde det nye utseendet. Nesetamponger eller myke plastiske innlegg kan også settes inn i dine nesebor for å stabilisere neseskilleveggen. Kirurgen fjerner nesehumpen ved å bruke meisel eller fil og dernest setter sammen nesebeina for å lage en smalere bro. Brusken forkortes for å endre fasongen på nesetippen. Ved å forkorte neseskilleveggen forbedres vinkelen mellom nesen og den øverste leppen.

ETTER OPERASJONEN

Etter operasjonen, og særlig det første døgnet, føler du at ansiktet ditt er hovent, du kan ha smerter i nesen og kan få en kjedelig hodepine. Ethvert ubehag kan kontrolleres med smertemedisiner, som kirurgen kommer til å forordne for deg. Bli forberedt på at du kommer til å bli sengeliggende den første dagen med hodet hevet (unntatt når du skal på toalett).

Du kommer til å merke at hevelsene og blåmerkene rundt dine øyne blir større den første tiden, og når sitt maksimum etter to til tre dager. Ved bruk av kalde kompresser kommer hevelsen til å bli mindre og det gjør at du føler deg bedre. Du føler deg i hvert fall bedre enn du ser ut. Mesteparten av hevelsene og blåmerkene burde forsvinne om to uker. En viss hevelse, som ingen kommer til å merke utenom deg og din kirurg, forblir om et par måneder.

Noe blødning er vanlig de første dagene etter operasjonen, og det kan hende at du kommer til å føle en viss stivhet de første ukene. Din kirurg vil fraråde deg fra å blåse nesen en uke eller mer inntil vevet gror igjen.
Hvis du får nesetamponger, blir disse fjernet etter noen dager og du vil føle deg mye mer behagelig. Etter en uke, og i noen tilfeller to uker, blir alle tamponger, fiksering og sting fjernet. Et båndinnlegg og bandasje av plast, metall eller gips blir satt for å hjelpe beina og brusken til å beholde sin nye form.

TILBAKE TIL ET NORMALT LIV

De fleste pasienter er på beina to døgn etter neseplastikk og de er forberedt på å vende tilbake til skolen eller på jobb en uke etter operasjonen. Det vil, imidlertid, gå flere uker før de helt kommer seg igjen. Din kirurg kommer til å gi deg presise råd om hvordan du gradvis skal vende deg tilbake til dine vanlige gjøremål. Han kommer sannsynligvis til å gi deg følgende råd: unngå anstrengende aktiviteter(jogging, svømming, tøyning, seksuelle aktiviteter – alle aktiviteter som forhøyer ditt blodtrykk) to til tre uker. Unngå slag eller gnidning av nesen, pass på at den ikke blir solbrent de første åtte ukene. Vær forsiktig når du vasker ditt ansikt eller hår, eller når du bruker kosmetikk.

Du kan bruke kontaktlinser fra det øyeblikk du selv føler at du kan gjøre det, men briller er en annen sak. Når tampongen fjernes, vil de måtte bli klistret på din panne eller lent mot dine kinn enda seks til syv uker, helt inntil din nese fullstendig gror igjen.

Din kirurg vil bestille hyppige kontroller i månedene etter operasjonen, for å sjekke hvordan helingen foregår. Hvis du skulle ha uvanlige symptomer mellom kontroller eller et hvilket som helst spørsmål om hva du kan og ikke kan gjøre, nøl ikke med å ringe til din lege.

DITT NYE UTSEENDE

I dagene etter operasjonen, mens ditt ansikt er hovent og med blåmerker, er det lett å glemme at du kommer til å se bedre ut. Faktisk føler mange pasienter seg deprimert etter plastiskoperasjonen – dette er helt normalt og forståelig. Du kan være sikker på at den fasen vil gå over. Nesen din vil se bedre ut for hver dag som kommer, og din sinnsstemning kommer til å bli forbedret. Om en til to uker kommer du ikke til å se ut som om du har hatt en operasjon. 

Til tross for dette er heling en sakte og gradvis prosess. Noe diskret hevelse vil bli tilstedeværende i måneder, særlig på toppen. De endelige resultater fra neseplastikk vil ikke bli synlige et år eller mer. Etter operasjonen har pasienten en mindre nese, flattere neserygg, pent definert nesetipp og forbedret vinkel mellom nesen og den øvre leppen. 

I mellomtiden vil du kanskje oppleve noen uventede reaksjoner fra familie og venner. De kommer kanskje til å si at de ikke ser en betydelig endring i din nese. Eller de kommer til å oppføre seg bittert, særlig hvis du har endret noe som de anser tilhører familien eller er et etnisk særtrekk. Hvis dette skulle skje, ha alltid for deg hvorfor du bestemte deg for operasjonen. Hvis du har oppnådd ditt mål så har operasjonen din vært vellykket.
Tusenvis av menn og kvinner oppnår utmerkete resultater hvert år ved hjelp av denne operasjonen, og den kommer til å hjelpe deg med å bli mer tilfreds med deg selv og få mer selvtillitt i kontakt med andre. Denne informasjonen skal, imidlertid, kun presentere denne operasjonen og den bør ikke brukes for å fatte beslutning om du skal ta denne operasjonen, ei heller for å garantere dens resultat. Den beste måten å bli kjent med mulighetene som du har er konsultasjoner med dr Djordjevic således at han kan besvare alle dine spørsmål for at du kan se bedre ut i dag og føle deg bedre!

I massemedia

Normedia

Operasjoner

sam-6sam-7sam-8sam-11sam-12sam-13sam-14BotoxSilikon

Om oss

American Aesthetic Surgery Center - Igalo

Fra det øyeblikket du setter fot i våre lokaler vil du bli tatt hånd om av vårt serviceinnstilt og profesjonelt team. Vi vet at kosmetiske operasjoner kan virke foruroligende på deg. Du er ikke bekymret bare for din helse, men også for det estetiske utfallet. Vi kommer til å sørge for at du blir beroliget og at du kommer...


Les meir...

Igalo

Igalo er en by i Herceg Novi kommune i Montenegro. Byen ligger ved innløpet til Kotorbukten i Adriaterhavet, bare 20 km øst for grensen til Kroatia. Byen vokste fram i mellomkrigstiden. Igalo har 3 754 innbyggere (2003), og folketallet er svakt økende. Den er i praksis vokst sammen med Herceg Novi, og det er bare administrative inndelinger innad i kommunen...


Les meir...

Legens profil - Dr Borko B. Djordjevic

Dr Borko B. Djordjevic har, som ledende lege i dette feltet i en årrekke, alltid vært blant de fremste til å ta i bruk de aller nyeste metoder og teknikker i kosmetisk og rekonstruktiv kirurgi. Dr Djordjevic har sertifikat fra American Board of Plastic and Reconstructive Surgery og er medlem av American Academy of Cosmetic Surgery (AACS). Han er spesialist...


Les meir...
012

Kontakt

Dr Borko Djordjevic

MONTENEGRO

Adresse:
Sava Ilica 5
85347 Igalo

E-post: Denne e-postadressa er beskytta mot program som samlar e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne sjå den.
Telefon: +382 31 332 770
Mobil: +382 69 043 333

 

 

 SERBIA

Telefon:  +381 11 630 20 40
Faks:       +381 11 630 20 41
Mobil:   +381 60 042 4000

 

 USA

T: 001 760 325 7777
F: 001 760 325 7474
M: 001 760 880 7558
    001 888 384 6353

Denne e-postadressa er beskytta mot program som samlar e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne sjå den.

 

 

Du er her: Home Neseoperasjon