PRONAĐITE NAS NA FACEBOOK-U

Mediteranski hirurški centar

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

FEJSLIFTING

FejsliftingKako ljudi stare, efekti sile teže, izlaganja suncu i stresa svakodnevnog života postaju vidljivi na njihovom licu. Duboke bore između nosa i usta; vilica postaje opuštena i mlitava; na vratu se pojavljuju bore i naslage sala.

Fejslifting (tehnički poznat kao ritidektomija) ne može zaustaviti proces starenja. Ono što može da učini, jeste da "vrati sat unazad", popravljajući najvidljivije znake starenja uklanjanjem suvišne masnoće, zatezanjem mišića i obnavljanjem kože lica i vrata. Može se raditi samo fejslifting, ili se on može kombinovati sa drugim operacijama, kao što su zatezanje čela, operacija očnih kapaka ili preoblikovanje nosa.

Ako razmišljate o fejsliftingu, ovo će Vam dati odgovarajuću sliku da biste bolje razumeli u kojim slučajevima operacija može pomoći, kako se izvodi i kakve rezultate možete očekivati. Ne može odgovoriti na sva Vaša pitanja pošto puno toga zavisi od individualnih osobina pacijenta. Pošto puno toga zavisi od Vaših individualnih osobina, najsrdačnije Vam preporučujemo da se sastanete sa dr Borkom B. Đorđevićem radi Besplatne konsultacije.

 

NAJBOLJI KANDIDATI ZA FEJSLIFTING

Najbolji kandidat za fejslifting je muškarac ili žena, čije je lice i vrat počelo da se opušta, ali čija koža još uvek ima određenu dozu elastičnosti i čija je struktura kostiju snažna i jasno definisana. Većina pacijenata nalazi se u svojim četrdesetim ili šezdesetim godinama, ali se fejsliftinzi takođe mogu uspešno izvoditi i kod osoba u sedamdesetim ili osamdesetim godinama.

Fejslifting može učiniti da izgledate mlađe i svežije i pritom povećati Vaše samopozdanje. Ali Vam ne može potpuno promeniti izgled, niti može povratiti zdravlje i vitalnost Vaše mladosti. Pre nego što se odlučite na operaciju, pažljivo razmislite o Vašim očekivanjima. Dr Borko B. Đorđević je tokom poslednjih 30 godina operacije fejsliftinga izvodio na hiljadama pacijenata, uključujući svetske dostojanstvenike i slavne ličnosti. Prilikom Besplatne konsultacije stručnost dr Borka B. Đorđevića kada su u pitanju operacije fejsliftinga može Vam, dakle, omogućiti da saznate koji je najbolji rezultat koji možete da postignete.

Fejslifting može izravnati duboke bore na obrazima, vilici i olabavljenu i mlitavu kožu oko vrata koja dolazi sa godinama. Sve operacije nose sa sobom određenu dozu neizvesnosti i rizika.

Kada fejslifting izvodi kvalifikovan plastični hirurg, komplikacije su retke i obično manje ozbiljne. Ipak, kako anatomija različitih osoba dosta varira, kao i njihove fizičke reakcije, sposobnost zarastanja i krajnji ishod nisu uvek u potpunosti predvidljivi. 

Komplikacije koje se mogu pojaviti uključuju hematome (prikupljanje krvi ispod kože koje hirurg mora otkloniti), povrede nerava koji kontrolišu mišiće lica (obično privremeno), infekcije i reakcije na anesteziju. Lošije zarastanje češće se javlja kod pušača. 

Rizike možete smanjiti ako se strogo pridržavate saveta svog hirurga kako pre tako i posle operacije.

PLANIRANJE OPERACIJE

Fejsliftinzi su veoma individualizovane operacije. Prilikom Vaših prvih konsultacija dr Borko B. Đorđević proceniće stanje Vašeg lica, uključujući kožu i koštanu strukturu, i razmotriti Vaše ciljeve vezane za operaciju.

Dr Borko B. Đorđević će proveriti koji su to medicinski uslovi koji bi izazvali probleme tokom ili nakon operacije, kao što su nekontrolisano visok krvni pritisak, problemi sa zgrušavanjem krvi ili sklonost ka stvaranju velikih ožiljaka. Obavezno recite Vašem hirurgu da li pušite i da li uzimate neku posebnu terapiju ili lekove, posebno aspirin ili druge lekove koji utiču na zgrušavanje.

Ako se odlučite za fejslifting, hirurg će Vam objasniti koje će tehnike i koju će anesteziju koristiti, u kojim će prostorijama operacija biti izvedena, kao i rizike i troškove koji to prate. Nemojte oklevati da dr Borku B. Đorđeviću postavite bilo koje pitanje, a to se posebno odnosi na pitanja u vezi sa Vašim očekivanjima ili Vašom zabrinutošću za rezultat. 

PRIPREME ZA OPERACIJU

Dr Borko B. Đorđević i njegovo iskusno osoblje uputiće Vas kako da se pripremite za operaciju, uključujući smernice oko hrane i pića, pušenja i uzimanja ili izbegavanja određenih vitamina i lekova. Pažljivo pridržavanje ovih uputstava pomoći će da Vaša operacija bolje protekne. Ako pušite, posebno je važno da prestanete najmanje nedelju ili dve pre i nakon operacije; pušenje smanjuje dotok krvi u kožu i može ometati proces zarastanja.

Ako Vam je kosa veoma kratka, možda ćete želeti da je pustite da poraste pre operacije, tako da bude dovoljno dugačka da prikrije ožiljke tokom zarastanja.

U zavisnosti od toga da li fejslifting zahteva od Vas da ostanete u bolnici ili da odmah idete kući, treba da se sa nekim dogovorite da Vas odveze nakon operacije i da Vam, ako je to potrebno, neko vreme pomaže.

Tokom priprema koje budete vršili obavezno se dogovorite oko prevoza do kuće nakon operacije i, ako je potrebno, oko eventualne pomoći tokom postoperativnog perioda. 

GDE ĆETE BITI OPERISANI

Fejslifting se može izvesti u Mediteranskom Hiruškom Centru u Igalu.

VRSTE ANESTEZIJE

Većina fejsliftinga izvodi se pod lokalnom anestezijom u kombinaciji sa sedativima koji će Vas učiniti pospanim. Bićete budni, ali opušteni, a Vaše lice neosetljivo na bol. (Međutim, može se desiti da osetite nekakvo trzanje ili povremenu neprijatnost.)

Neki hirurzi preferiraju opštu anesteziju. U tom slučaju prespavaćete ceo tok operacije.

OPERACIJA

Fejslifting obično traje nekoliko sati, ili nešto više, ako se izvodi više od jedne operacije. Kada se radi o obimnim operacijama, neki hirurzi mogu Vam zakazati dve odvojene sesije.

Svaki hirurg pristupa operaciji na sebi svojstven način. Neki odjednom završe jednu stranu lica, dok drugi naizmenično rade na obe strane lica. Tačan položaj reza i tok operacije zavisi od strukture Vašeg lica i tehnike Vašeg hirurga.

Rezovi obično počinju kod slepoočnica iznad ruba čela, gde počinje da raste kosa, prate prirodnu liniju ispred uveta, savijaju se prateći ušnu školjku iza uveta, i dalje u ili uz donji deo kože lobanje. Ako je potrebno raditi na vratu, moguće je takođe napraviti mali rez ispod brade.

Tkivo lica, tkivo vrata i mišići mogu se odvojiti; masno tkivo može se doterati ili usisati, a potkožni mišići zategnuti.

Uopšteno govoreći, hirurg odvaja kožu od masnih naslaga i mišića koji se nalaze ispod njih. Masno tkivo koje se nalazi oko vrata i brade može se doterati ili usisati radi poboljšanja kontura. Hirurg tada zateže mišiće i membrane koje se nalaze ispod, vraća kožu nazad i otklanja višak kože. Šavovi pričvršćuju slojeve tkiva i zatvaraju rezove; na koži glave mogu se koristiti i metalne kopče.

Nakon zatezanja dubinskih tkiva, višak kože se povlači unazad, skraćuje i ušiva na svoje mesto.

Nakon operacije, privremeno se može staviti mala tanka cevčica ispod kože iza uveta da bi odvodila krv koja se može skupljati na tom mestu. Hirurg Vam takođe može lagano previti glavu zavojima da bi minimalizovao podlive i oticanje.

NAKON OPERACIJE

Obično ne postoji značajnija nelagodnost nakon operacije; ako je prisutna, može se umanjiti pomoću lekova protiv bolova koje će Vam prepisati Vaš hirurg. (Snažan ili uporan bol ili iznenadno oticanje lica odmah treba prijaviti hirurgu.) Izvesna utrnulost kože potpuno je normalna; nestaće u roku od nekoliko nedelja ili meseci.

Doktor će Vas posavetovati da nekoliko dana nakon operacije glavu držite u uzdignutom položaju i što je moguće mirnije, da biste smanjili oticanje.

Ako Vam ugrade cevčicu za drenažu, ona će biti uklonjena dan ili dva nakon operacije. U slučaju kada se koriste zavoji, obično se uklanjaju nakon jednog do pet dana. Nemojte se iznenaditi kada ugledate bledo, podliveno i nateklo lice. Samo imajte na umu da ćete za nekoliko nedelja izgledati normalno.

Većina šavova biće uklonjena nakon približno pet dana. Koži glave biće potrebno više vremena da zaraste, a šavovi i metalne kopče duž šava mogu ostati nekoliko dana duže.

Većina šavova ostaće sakrivena u kosi i u normalnim naborima Vaše kože.

VRAĆANJE U NORMALAN ŽIVOT

Trebalo bi da budete pokretni u roku od dan ili dva, ali planirajte da se opustite prve nedelje nako operacije. Budite posebno nežni prema licu i kosi, pošto će Vaša koža biti i osetljiva i utrnula, i u prvo vreme možda neće reagovati normalno.

Vaš hirurg daće Vam preciznije smernice za postepeno vraćanje Vašim svakodevnim aktivostima. Verovatno će Vam preporučiti sledeće: izbegavajte energične i naporne aktivnosti, uključujući seks i kućne poslove, najmanje dve nedelje (šetnja i blago istezanje su u redu); izbegavajte alkohol, parne kupke i saune nekoliko meseci. Iznad svega, puno se odmarajte i omogućite svom telu da energiju troši na zarastanje.

U prvo vreme Vaše lice može izgledati i osećati se neobično. Vaše crte lica mogu se izobličiti usled otoka, pokreti Vašeg lica mogu biti pomalo kruti i verovatno ćete biti zbunjeni zbog ožiljaka. Deo otoka može trajati dve do tri nedelje i lako ćete se zamarati. Nije iznenađujuće da su neki pacijenti u početku razočarani i uznemireni.

Do kraja prve nedelje izgledaćete i osećaćete se puno bolje. Većina pacijenata vrati se na posao desetak dana do dve nedelje nakon operacije. Posebna kamuflažna šminka može da prikrije većinu podliva i otoka koji ostanu ako za tim bude bilo potrebe.

VAŠ NOVI IZGLED

Velike su šanse da ćete biti zadovoljni Vašim fejsliftingom – posebno ako uzmete u obzir da rezultati možda neće biti odmah očigledni. Čak i nakon što otoci i podlivi nestanu, kosa oko slepoočnica može ostati proređena, a koža može izgledati suvo i grubo nekoliko meseci. Muškarci će možda morati da se briju na novim mestima – iza vrata i ušiju – na mestima gde su premešteni delovi kože na kojima raste brada.

Ostaće Vam nešto ožiljaka od fejsliftinga, ali će oni obično biti sakriveni kosom ili na mestima gde se prirodno nalaze nabori Vašeg lica i ušiju. U svakom slučaju, izbledeće vremenom i biće jedva vidljivi.

Nakon operacije pokazaćete svetu svežije i mladalačkije lice.

Time što ćete se podvrgnuti fejsliftingu nećete zaustaviti sat. Vaše lice nastaviće vremenom da stari, i možda ćete poželeti da ponovite operaciju jednom ili više puta – možda nakon pet ili deset godina. Sa druge strane, efekti čak i jednog fejsliftinga su trajni; godinama kasnije nastavićete da izgledate bolje nego da se uopšte niste podvrgavali fejsliftingu.

Rezultati operacije presađivanja kose mogu poboljšati Vaš izgled i samopouzdanje.

Hiljade muškaraca i žena svake godine postižu veliki uspeh pomoću ove operacije, jer se osećaju zadovoljniji sobom i imaju više samopouzdanja u kontaktu sa drugima. Međutim, ova informacija ima za cilj samo predstavljanje ovog postupka – ne treba je koristiti prilikom odlučivanja da li ćete se Vi podvrgnuti ovoj operaciji, niti da garantuje rezultat. Najbolji način da utvrdite Vaš stav bio bi da se konsultujete sa dr Borkom B. Đorđevićem, koji će Vam odgovoriti na sva Vaša pitanja, da biste danas bolje izgledali i da biste se bolje osećali!

U medijima

U-medijima

Procedure

sam-6sam-7sam-8sam-11sam-12sam-13sam-14BotoxSilikon

O nama

American Aesthetic Surgery Center u Igalu

Od trenutka kada zakoračite u naše postorije, brigu o Vama preuzeće naše ljubazno i profesionalno osoblje. Mi znamo da kozmetičke operacije za Vas mogu biti uznemiravajuće. Ne samo da ste zabrinuti za svoje zdravlje, već i za estetski ishod. Mi smo potpuno posvećeni tome da Vas smirimo i da se pobrinemo da se osećate ugodno i sigurno. Naše osoblje i...


Opširnije...

Igalo

Igalo je poznato kao turističko mesto, a zahvaljujući radioaktivnom - morskom mulju sa Blatne plaže centar je zdravstvenog turizma Crne Gore. Igalo je poznato i po neeksploatisanoj mineralnoj vodi nazvanoj "Igaljka". Godine 1930. je izvršeno ispitivanje igaljskog blata u laboratoriji poznatog francuskog lečilišta Viši, koje je definitivno potvrdilo njegovu izuzetnu lekovitost, ali tek nakon II svetskog rata, realizovani su davno...


Opširnije...

Profil lekara - Dr. Borko B. Đorđević

Dr. Borko B. Đorđević Kao istaknuti lekar u svojoj oblasti dugi niz godina, dr Borko B. Đorđević uvek je bio na čelu najnovijih dostignuća kozmetičke i rekonstruktivne hirurgije. Sa sertifikatom American Board of Plastic and Reconstructive Surgery i kao član American Academy of Cosmetic Surgery (AACS), dr Borko B. Đorđević specijalizira opštu plastičnu hirurgiju, kao i estetsku i rekonstruktivnu hirurgiju, uključujući...


Opširnije...
012

Kontakt

Dr Borko B. Đorđević

MONTENEGRO

Adresa:
Sava Ilića 5
85347 Igalo

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Telefon: +382 31 332 770
Mob:     +382 69 043 333

 

 

 

 SRBIJA

Tel: +381 11 630 20 40
Fax: +381 11 630 20 41
Mob: +381 60 042 4000

 

 USA

O 001 760 325 7777
F: 001 760 325 7474
M: 001 760 880 7558
     001 888 384 6353

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

 

Vi ste ovde: Home Procedure Fejslifting